Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 8 april 2004

(

IN VERBAND MET GOEDE VRIJDAG IS HET BUREAU COMMUNICATIE OP VRIJDAG 9 APRIL AFWEZIG. VOOR DRINGENDE ZAKEN IS DE PIKETFUNCTIONARIS VOLGENS DE REGELING BEREIKBAAR.

Roelofarendsveen - Aanrijding in aquaduct
Door het weigeren van de remmen van de aanhanger van een vrachtautocombinatie ontstond op woensdag 7 april rond 18.10 uur in de westbuis van het aquaduct een aanrijding waarbij drie voertuigen waren betrokken. Eén 56-jarige automobilist uit Zevenhuizen werd met nekklachten overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. De andere bestuurders bleven ongedeerd. De aanrijding veroorzaakte lange files in de richting van Den Haag. De met paprika's beladen vrachtwagencombinatie kreeg door de helling van het aquaduct meer snelheid. De 52-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn remde daarop af, ook vanwege een door een file ingestelde snelheidsbeperking. De remmen van de aanhanger weigerden echter waardoor het volle gewicht op aanhanger er voor zorgde dat de trekker door de remmen klapte. Vervolgens reed de combinatie in op twee vanwege filevorming langzaam rijdende auto's. De verkeersdienst van de politie Hollands Midden onderzocht direct de vrachtautocombinatie waarbij het technisch mankement aan het licht kwam. De politie maakt een proces-verbaal op.


Leiden - Politie lost steekpartij op

Een 22-jarige man uit Leiderdorp heeft tegenover de politie bekend op zaterdag 27 september 2003 rond 01.20 uur op de Nieuwe Rijn een 40-jarige man uit Zoeterwoude-Rijndijk in zijn buik te hebben gestoken met een nagelvijl. Het slachtoffer moest zich aan de steekwond in het LUMC laten behandelen. De verdachte werd woensdag 7 april door de politie verhoord. De steekpartij was ontstaan na een woordenwisseling met een groep mannen toen zij tegen de fiets van de man uit Zoeterwoude trapten. Een uitgebreid onderzoek leidde naar de verdachte. In het onderzoek werden nog drie aanhoudingen verricht. Zij maakten deel uit van de groep die het aan de stok kregen met het slachtoffer.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

Afkomstig van: Claudia van Osnabrugge
Datum: 8 april 2004

(

Caravancontrole door Politie Hollands Midden, Brandweer, kampeercentrum De Jong uit De Zilk en Hillegom en 3VO Noordwijk.

Politie Hollands Midden, Brandweer, kampeercentrum De Jong uit De Zilk en Hillegom en 3VO organiseren op vrijdag 23 april 2004 voor de inwoners van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, op het terrein van de politie en brandweer te Noordwijk een gratis veiligheidscontrole van caravans en vouwwagens.

Tijdens deze controle wordt met name gelet op de belangrijke veiligheidsaspecten en op wettelijke aspecten rondom de caravan of vouwwagen. Zo controleert de brandweer de gasdichtheid van de gasleidingen en de gasslangen. De politie en een medewerker van kampeercentrum De Jong letten met name op wettelijke aspecten zoals het in orde zijn van de papieren, het gewicht en de staat van de banden. Indien er mankementen aan de caravan of vouwwagen geconstateerd worden, geven zij een reparatieadvies. 3VO is aanwezig om tips en adviezen te geven rondom het onderhoud van een caravan of vouwwagen.

Er blijkt nog steeds het misverstand te bestaan dat onderhoud niet nodig is, omdat de caravan of vouwwagen het grootste gedeelte van het jaar stilstaat. Maar juist doordat een caravan langere tijd achtereen stilstaat, bestaat er het gevaar dat banden en gasslangen uitdrogen. Het is dus van belang om jaarlijks uw caravan of vouwwagen te laten controleren.

Een ieder die benieuwd is naar de veiligheidstoestand van zijn caravan of vouwwagen en woonachtig is in Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk, kan zich vóór 21 april 2004 inschrijven op het politiebureau in Noordwijk. Het politiebureau is gevestigd aan de Duinwetering 101 in Noordwijk en is 24 uur per dag geopend. (


Noot aan de redactie /