Ingezonden persbericht


Cultuur op de Campus

Katholieke Universiteit Nijmegen

PERSBERICHT


Hierbij ontvangt u bericht over twee activiteiten die Cultuur op de Campus organiseert op de Katholieke Universiteit Nijmegen: een lunchconcert van de Deense band Lampshade en het festival Sound of Science.

Het complete aprilprogramma van Cultuur op de Campus vindt u op www.cultuuropdecampus.nl.

Nadere informatie en beeldmateriaal kunt u opvragen bij Lydia van Aert (024-3615912, l.vanaert@dsz.kun.nl) en bij Tjeerd Aukes of Marja Moerkens (024-3612823, spc@student.kun.nl).

Donderdag 8 april

Akoestische rock: Lampshade

'You've been on the dark side of my heart / walked straight in with velvet feet /

you sat and watched my heart grow old / and i cried out with loud loud tears'

Lampshade is een Deense band, die momenteel door Duitsland en Nederland tourt om het vinylalbum Because trees can fly en de gelijknamige single te promoten. Zelf beschrijven de bandleden hun muziek als: 'a collision of noise rock, sad core and dreamish post rock'. In kleintheater Halte 4 ruilen de gitaristen tijdens het lunchconcert de gangbare muur van gitaargeluid om voor akoestische klanken. Maar wat hetzelfde blijft is de bitterzoete, haast schizofrene stem van zangeres Rebekkamaria, die doet denken aan Björk en Dolores O'Riordan (The Cranberries).

*Halte 4, E4.02, vierde verdieping, Erasmusplein, 12.45-13.30u, entree gratis, www.lampshade.dk (te downloaden muziek en persfoto's op de site)

Donderdag 15 april

Festival: Sound of Science

Sound of Science is een festival in twee edities, dat plaatsvindt in de kantines van de Bètafaculteit (FNWI). Het programma is bepaald in samenwerking met de studenten. Op 15 en 22 april zetten de verschillende studieverenigingen tussen 16.00u en 19.00u de kantinedeuren wijd open. Het festival is gratis en iedereen van binnen en buiten de universiteit is welkom. Pijlen wijzen de weg naar de locaties.

*Toernooiveld, Heijendaalseweg ter hoogte van station Heijendaal, ingang aan de achterzijde

Het programma van Sound of Science op donderdag 15 april:

Leonardo

Stand-up comedy: Lambert-Jan Koops

Nijmegenaar Lambert-Jan Koops won de Culture Comedy Award 2003, de eerste talentenjacht speciaal voor stand up comedians. Het juryrapport prees hem als een 'hooligan met een hart van goud', die de frustraties van de moderne mens aan de kaak stelt.

*Kantine Natuurwetenschappen, N0042A, hoofdgebouw FNWI, www.lambertjan.nl

BeeVee

Rock: Time and Again

Time and Again maakt progressieve, melodische rock met een positieve strekking. De vijf bandleden, kwamen pas vorig jaar bij elkaar, maar hebben elk veel podiumervaring. Een tour door Zuid-Europa staat dan ook al gepland.

*Kantine Biologie, UL28, Universitair Laboratorium, www.timeandagain.nl

Rondgang

Trial biking: Patrick Smit

Patrick Smit (25) fietst zonder ook maar een voet aan de grond te zetten over boomstammen, autowrakken en andere obstakels. Al acht jaar lang is Smit de ongeslagen Nederlands Kampioen trialbiking.

*Rondgang hoofdgebouw FNWI, www.patricksmit.nl

Filmstichting Breedbeeld sluit deel I van Sound of Science toepasselijk af in het CollegezalenComplex met een speciale aflevering van Master's Choice, waar professor Jan Kees Maan, directeur van het Magnetenlab, te gast is.

Donderdag 15 April 2004

Master's Choice: Prof. Maan presenteert Gimme Shelter en Glas

(Gimme Shelter: A. & D. Maysles, VS, 1969, 91 min., Glas: B. Haanstra, Nl, 1958, 11 min.)

Elke maand vraagt Breedbeeld een KUN-wetenschapper zijn favoriete film in te leiden en te vertonen. Prof. Jan Kees Maan koos twee documentaires: Gimme Shelter en Glas. Maan is directeur van het nieuwe High Field Magnetic Laboratory, waar wetenschappers met magneetvelden van 60 Tesla kikkers laten zweven en de mysteries van de natuur ontrafelen. Gimme Shelter luidt het einde in van het flowerpowertijdperk, wanneer Hell's Angels - ingehuurd als beveiliging - een popconcert in een slagveld veranderen. De zanger van Jefferson Airplane wordt knock-out geslagen en alles escaleert als de Rolling Stones Sympathy for the devil inzetten. Glas is de eerste Nederlandse documentaire die een Oscar won. Met een briljante cinematografie laat Bert Haanstra zien hoe glas geblazen en bewerkt wordt. *CC3, CollegezalenComplex, Mercatorpad 1 (Erasmuslaan), 19.30-22.00u, entree ¬1,50

Cultuur op de Campus
Lydia van Aert
Katholieke Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 6, k -1.71
T: 024 - 361 59 12
F: 024 - 361 55 47
E: l.vanaert@dsz.kun.nl
W: www.cultuuropdecampus.nl
De Katholieke Universiteit Nijmegen heet vanaf 1 september 2004 Radboud Universiteit Nijmegen.