CDA

CDA
08-04-04
CDA koopt nieuw kantoorpand in centrum Den Haag

Het Dagelijks Bestuur heeft besloten een nieuw kantoorpand in het centrum van Den Haag te kopen. Met de koop van dit pand aan het Buitenom worden de huisvestingslasten substantieel verlaagd terwijl er tegelijkertijd sprake is van een beduidend groter kantooroppervlakte. Het CDA huist momenteel aan de dr.Kuyperstraat 5 te Den Haag.

De discussie over de huisvesting van het CDA-secretariaat en de gelieerde organisaties (CDJA, CDA-Bestuurdersvereniging, Steenkampinstituut, Wetenschappelijk Instituut en CDA-Vrouwenberaad) wordt al vanaf begin jaren '90 gevoerd. Momenteel huurt het CDA het pand. De huisvestingslasten zijn hoog, en drukken zwaar op de begroting. Pogingen om het huidige pand te kopen zijn op niets uitgelopen. Het nieuwe pand ligt op korte afstand van het Binnenhof.

Penningmeester Jan Kees de Jager is tevreden over de aankoop. "Opnieuw is er een belangrijke stap gezet bij het verder gezond maken van de partijfinanciën. Tevens is de nieuwe huisvesting aanzienlijk flexibeler om eventuele toekomstige schommelingen in organisatiegrootte te faciliteren. Een al jaren lopende discussie komt hiermee tot een goed einde."

Het CDA zal in de loop van 2005 het pand aan het Buitenom betrekken.