Gemeente Lisse

09-03-2004 Nationale Sportweek: oproep aan sportverenigingen en andere sportaanbieders

Van 9 tot en met 18 april wordt voor de eerste keer de Nationale Sportweek gehouden. Sport staat landelijk dan volop in de aandacht. Dit is een stimulans voor jong en oud om te onderzoeken wat er gebeurt in de regio, of nog mooier, actief iets aan sport te doen. Voor sportaanbieders is deze week een uitgelezen moment om een leuke activiteit te organiseren.

Sport is gezond, leuk, ontspannend en dé manier om energie te verbruiken. Bovendien heeft sport een belangrijke sociale functie, zoals andere mensen ontmoeten en samen bezig zijn. Daarom is het jammer dat zoveel mensen weinig aan sport doen: 50% van de inwoners van Zuid-Holland Noord sport minder dan 1 keer per week, 41% sport zelfs helemaal niet. Deze cijfers zijn voor de GGD Zuid-Holland Noord een belangrijke reden om samen met gemeenten en diverse andere organisaties de komende jaren campagne te voeren om mensen meer aan het bewegen te krijgen. Om die reden brengt de gemeente de Nationale Sportweek onder de aandacht.

Meedoen is makkelijk!

Stap 1.
Check in de wedstrijd- en evenementenkalender van uw vereniging 2004 wat er al staat in de week van 9 t/m 18 april. Als er wat staat, ga naar de website www.nationalesportweek.nl en meld de activiteit(-en) aan en u doet mee aan de Nationale Sportweek.
Staat er nog niks gepland en wil de vereniging wel graag meedoen, kijk dan op de site voor de diverse voorbeeldprojecten en doe ideeën op. Ga aan de slag en plan vervolgens een activiteit, ga naar de website en meld deze aan. Denk bij het ontwikkelen van een activiteit ook aan (lokale) samenwerkingspartners (de gemeente, scholen, sportzaken, fitnesscentra, sportverenigingen etc.)

Stap 2.
Het is belangrijk om uw activiteit zichtbaar te maken. Koppeling aan het beeld van de Nationale Sportweek kan hiertoe bijdragen. De Stichting Nationale Sportweek hoopt dan ook dat deelnemende organisaties naar de website gaan en gratis het logo, fotos, voorbeeldpersberichten en -artikelen, etc downloaden. Daarnaast is het mogelijk om via de website promotiematerialen zoals vlaggen, spandoeken, inkopieerbare posters te bestellen.

Meer informatie?
Op de website www.nationalesportweek.nl vindt u alle informatie die u nodig heeft en ook de adresgegevens van de Stichting Nationale Sportweek.