Gemeente Utrecht

Opening winkel Kanaalstraat

Aanstaande vrijdag 9 april verricht wethouder Economische Zaken Jan van Zanen om 14.15 uur de feestelijke opening van de viswinkel van dhr. J. Ameri op de Kanaalstraat 86. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd bij deze opening aanwezig te zijn.

Dhr. Ameri was voorheen gevestigd aan de Damstraat, tegenover de Albert Heijn. Door de ontwikkelingen op de Kop van Lombok kon de winkel daar niet langer blijven. In nauwe samenwerking met dhr. Ameri hebben de gemeente Utrecht en de Wijkontwikkelingsmaatschappij Lombok (WOM) gezocht naar een nieuwe locatie voor de viswinkel. Die is gevonden in een pand van de WOM Lombok, de Kanaalstraat 86.

Dhr. Ameri heeft de vergoeding die hij heeft gekregen voor de verplaatsing van zijn onderneming geïnvesteerd in de nieuwe winkel. Deze voldoet nu aan alle moderne eisen die nodig zijn voor een viszaak.

Het hoekpand heeft een markante ligging in de Kanaalstraat. Voorheen was hier jarenlang de brood- en banketzaak van mevr. Schrijvers gevestigd, een begrip in Lombok. Na het vertrek van deze brood- en banketzaak heeft WOM het pand gekocht, opgeknapt en is gezocht naar een nieuwe winkelier. WOM Lombok is sinds 1999 actief in de wijk en heeft als doelstelling het verbeteren van de economie in Lombok door het aankopen en opknappen van panden en zorgen dat er bedrijvigheid in komt die iets toevoegt aan de wijk en de wijk sterker maakt. De samenwerking tussen de gemeente en WOM is positief verlopen voor alle partijen: de gemeente kan doorgaan met de ontwikkelingen rond de Kop van Lombok, de WOM heeft een goede invulling voor het pand en natuurlijk voor dhr. Ameri, die zijn zaak in een mooie nieuwe winkel kan voortzetten.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie, Stijn Terlingen, 030-286 11 56.

Utrecht, 7 april 2004.