Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 9 APRIL TUSSEN 20.00 EN 21.00 OP 747 AM

----------

WATNOU..?! VRIJDAG 9 APRIL TUSSEN 20.00 EN 21.00 OP 747 AM

Vrijdag 9 april is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma voor jonge moslims.

Turken in Nederland stonden deze week stil bij veertig jaar migratie naar Nederland. De eerste Turkse gastarbeider in ons land verzuchtte dat Nederland hem nooit heeft willen leren kennen. Inmiddels wonen er 340.000 Turken en we gaan in op het Hollandse gevoel met enkele succesvolle Turkse jongeren.

Ebru Umar schreef het boek Burka en Blahniks, manifest van een dertiger . Zij voelt zich op en top Nederlandse en vindt dat nieuwkomers zich helemaal moeten aanpassen, en hun oorspronkelijke cultuur achter zich dienen te laten in Turkije of Marokko.

Senay Özdemir bracht vorige week SEN, het eerste glamourmagazine voor de mediterrane vrouw, op de markt. Zij vindt dat integreren uitstekend mogelijk is met behoud van de eigen cultuur en religie.

Jongeren van de Turkse Studenten Vereniging TSV Amsterdam vertellen hoe zij zich voelen tussen twee culturen en of zij zichzelf zien als een voorbeeld voor andere Turkse jongeren.

Keer Het Tij organiseert zaterdag 10 april een demonstratie tegen de uitzetting van asielzoekers. Turkse jongeren vertellen waarom zij het opnemen voor een groep in verdrukking.

Tenslotte in WAT NOU..?! een live optreden van BS-One. Een R&B/Hiphopduo dat bestaat uit rapper Pro-X en zangeres Reshmay.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!



Ingezonden persbericht