Gemeente Enschede

Eerste Nationale Sportweek van start


Enschede, 08-04-2004

Gratis sporten uitproberen

Van 9 tot en met 18 april wordt voor de eerste keer de Nationale Sportweek gehouden. Veel sportverenigingen en andere sportaanbieders in het hele land organiseren in die week open dagen, toernooien, wedstrijden en speciale trainingen. Allerlei sporten, van dansen, roeien, volleybal, fitness tot judo worden dan onder de aandacht gebracht.
Ook in Enschede worden tal van sportieve activiteiten georganiseerd. Deelname is gratis.

De sportweek is een initiatief van het Nederlands Olympisch Comité * Nederlandse Sportfederatie (NOC*NSF), het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO), Nederlands Instituut voor lokale sport en recreatie, brancheorganisatie voor ondernemers in de sportdetailhandel (Mitex) en de branchevereniging van sportleveranciers (FGHS).
De Gemeente Enschede ondersteunt dit initiatief van harte. Sporten is immers gezond, het bevordert de integratie en de sociale contacten én het biedt verenigingen en andere sportaanbieders een sterkere basis voor de toekomst. Juist de sport in de buurt en bij de sportvereniging krijgen tijdens de Nationale Sportweek extra aandacht.

Voor elk wat wils
Op www.nationalesportweek.nl is een overzicht te vinden van alle activiteiten die in de komende week in Enschede georganiseerd worden. Er zijn verschillende sporten te vinden voor zowel jong als oud. Op de site kan gezocht worden op woonplaats, maar ook op datum, op tak van sport, of op soort activiteit (bijvoorbeeld toernooi, winkelactie, schoolsport etc).

De sportactiviteiten zijn ook te vinden op deze website
---

Gepubliceerd op 08-04-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar