Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - aankondiging snelheidscontroles

Publicatiedatum: 08-04-2004

Het verkeershandhavingsteam van de Politie Gelderland-Midden houdt vrijdag 9 april ondermeer snelheidscontroles op de volgende wegen in de regio:


- Utrechtseweg in Doorwerth (N 225), gedurende de middag- en avonduren;


- Amersfoortseweg in Hoevelaken, gedurende de middag- en avonduren.

Het verkeershandhavingsteam controleert op deze locaties, omdat hier veel ernstige ongevallen plaatsvinden. Uit ongevallenanalyses is gebleken dat deze ongevallen veelal zijn gerelateerd aan snelheid. Bij deze controles wordt tevens aandacht besteed aan het gebruik van autogordels, helm en alcohol. Ook op andere wegen in de regio zijn snelheidscontroles mogelijk!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Randwijk - beschonken Nijmegenaar met auto in de sloot
Publicatiedatum: 08-04-2004

Een 28-jarige Nijmeegse automobilist is woensdagavond in beschonken toestand met zijn auto op de Nijenburgsestraat in Randwijk in de sloot beland. De Nijmegenaar kwam daarbij met de schrik vrij, maar zijn auto raakte zwaar beschadigd. Gewaarschuwde agenten merkten dat de Nijmegenaar gedronken had en onderwierpen hem aan de ademanalyse. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 1,23 (ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de man werd niet ingevorderd: dit bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard. Het ongeval deed zich even na zes uur 's avonds voor, toen de Nijmegenaar de controle over zijn auto verloor.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen - Huissenaar met ruim 2 promille achter het stuur
Publicatiedatum: 08-04-2004

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 49-jarige Huissense automobilist in zijn woonplaats onderschept die met een alcoholpromillage van ruim 2 achter het stuur van zijn auto zat. Surveillerende agenten viel het rijgedrag van de Huissenaar op, toen hij even na twee uur 's nachts over de Ir. Molsweg reed. De man reed opvallend langzaam en slingerend over de weg in een bestelauto. Bij controle roken de agenten alcohol, waarop hij de ademanalyse moest afleggen. Daarbij werd een alcoholpromillage vastgesteld van 2,42 en dat is een hoeveelheid van ruim vierenhalf maal het wettelijke maximum. Het rijbewijs van de Huissenaar is ingevorderd. Ook is er proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606