Gemeente Zwolle

Stadhuis verhuist naar Hanzeallee 2

Op vrijdag 9 april 2004 verhuizen burgemeester, wethouders, directie en de ambtenaren uit het stadhuis voor ongeveer anderhalf jaar naar een kantoorgebouw aan de Hanzeallee 2. In het stadhuis worden de werkplekken verbouwd, het netwerk en de klimaatinstallaties vervangen en de brandveiligheid vergroot. Gedurende de renovatie blijven het Informatiecentrum en de VVV voor publiek geopend. Politieke vergaderingen en bepaalde evenementen blijven in de Burgerzaal en Raadzaal doorgaan, evenals de huwelijken in de Schepenzaal.

De huidige medewerkers in het stadhuis werken vanaf dinsdag 13 april 2004 in een tijdelijk gehuurd pand aan de Hanzeallee 2. Het bezoekadres voor zakelijke relaties en leveranciers wijzigt. Zij hebben daarvan een verhuisbericht gekregen. Voor de Zwolse burger verandert er niks. Het postadres en de telefoonnummers blijven hetzelfde. En de diensten voor de Zwolse burger (Informatiecentrum, het bijwonen van raads- en commissievergaderingen en het voltrekken van een huwelijk) vinden gewoon doorgang.

De renovatie van het stadhuis gaat hiermee de derde fase in. In de afgelopen jaren zijn de Burgerzaal en de Raadzaal verbouwd (eerste fase) en zijn het Informatiecentrum en de VVV gehuisvest op de begane grond (tweede fase). Het verbouwde stadhuis moet vanaf medio 2005 aan ongeveer 245 ambtenaren een werkplek bieden, inclusief het College van Burgemeester en Wethouders. Deze fase van de renovatie gaat ¤ 6.698.000,-- kosten, conform het krediet dat de raad in 2003 ter beschikking heeft gesteld.


---