Gemeente Dordrecht


Persbericht

Concert Hein van de Geijn tijdens tentoonstelling Frans van Lent in de Kunstkerk

Beeldend kunstenaar Frans van Lent toont van 9 t/m 25 april een video-installatie in de Kunstkerk, gebaseerd op een wandeling die hij eind vorig jaar in Noord - Engeland maakte. Op 15 april is er tijdens de Avond voor Liefhebbers een bijzonder concert van contrabassist Hein van de Geijn. Hij componeerde speciaal voor de installatie van Frans van Lent een werk voor vier snaarinstrumenten. Vanaf 18.00 uur is iedereen van harte welkom voor de Avond voor Liefhebbers, om 18.30 is er een maaltijd en een ontmoeting, om 20.30 uur begint het concert. Reserveren voor de Avond voor Liefhebbers vóór 14 april via kunstkerk@dordrecht.nl of 078 6398555, kosten E 25,- incl. maaltijd, ontmoeting en concert. Kaarten voor het concert kosten E 10,- en zijn vanaf 20.00 uur verkrijgbaar aan de deur.

Muur.
Frans van Lent neemt zijn wandelingen als uitgangspunt voor zijn werken. Voor de Kunstkerk baseerde hij zijn installatie op een 2000 jaar oude Romeinse verdedigingsmuur. Die muur is door zijn leeftijd een vanzelfsprekend onderdeel gaan vormen van het landschap. Soms metershoog boven het maaiveld, dan weer kilometers onder de aarde verdwenen. De stilte en concentratie van het lopen langs zo'n muur inspireerden Frans tot de installatie 'Muur'. "Bij deze wandeling zit het contrast tussen het gelopen pad van steen, modder en gras en het gedachtenpad, de projectie van woorden, kaarten en interpretaties. Ik heb video opnamen gemaakt van een deel van de muur, uit de hand, de wind rukkend aan mijn camera. Van de ongenaakbaarheid van de muur blijft weinig over." -Frans van Lent over 'Muur' in de Kunstkerk.

Tentoonstelling is te zien van 9-25 april van woe-zon van 13 - 17 uur, tijdens museumweekend van 11 - 17 uur.

15 april Concert Hein van de Geijn.

Tijdens de Avond voor Liefhebbers is er een concert van internationaal jazz-bassist Hein Van de Geijn .

Na een aantal inspirerende gesprekken over vorm en inhoud schreef Hein een serie van 26 miniaturen met de titel "THE EMPIRE'S EDGE". Deze miniaturen zijn een muzikale representatie van het moment van inspiratie, het moment waarin de nieuwe gedachte onstaat. Dit moment, is het moment waar de waarneming stopt, de mens verinnerlijkt, en even opgaat in zich zelf. Het is de buitenwereld die de mens weer wakker schudt, en hem weer vult met impulsen en aanleiding geeft tot een nieuw innerlijk moment.


- Oene van Geel - viool


- Yvonne van de Pol - altviool


- Frans Grapperhaus - cello


- Hein Van de Geyn - bas

Op 8 april opent Jan Barel de installatie van Frans van Lent. U bent met uw redactie van harte welkom vanaf 20.00 uur.

Kunstkerk Museumstraat 65, Dordrecht www.kunstkerkdordrecht.nl


Gemeente Dordrecht