De Unie


Leiderschap MHP onder de loep

Amsterdam - Vakbond De Unie staakt voorlopig de aanval op voorzitter A. Verhoeven van vakcentrale MHP. De bond wacht eerst de 'strategische heroriëntatie' af waartoe de ledenraad heeft besloten.

Binnen de MHP wordt al maanden geruzied over de koers. Voorzitter Teuwen van De Unie (met 100.000 leden de grootste bond) verwijt MHP voorzitter Verhoeven onder meer gebrek aan visie. De Unie heeft dan ook aangestuurd op de heroriëntatie en acht de uitkomst beslissend voor de toekomst van Verhoeven. Teuwen: De projectgroep moet immers ook de vraag beantwoorden wie het beste de nieuwe koers kan uitdragen. En dat moet in zo'n veranderingsproces, zo zie je ook bij bedrijven, iemand zijn met kennis van zaken, visie en goede persoonlijke vaardigheden." De Unie heeft'meetpunten' vastgesteld waaraan de heroriëntatie moet voldoen. Als dat niet gebeurt, rijst de vraag: hoe verder met de vakcentrale?"

Een poging om Verhoeven te wippen, liep deze week spaak: een motie van wantrouwen in de ledenraad van de MHP haalde wel een meerderheid maar niet de vereiste driekwart meerderheid.

vrijdag, 9 april 2004