Binnensticht, 09.50 uur

Utrecht 09-04-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Man neergeschoten

ZEIST Op donderdag 8 april werd een man in zijn been geschoten.

Rond 16.55 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Noordweg op straat zou liggen en mogelijk zou zijn beschoten. Ter plaatse troffen politiemensen een 17-jarige jongen uit Zeist aan. De man bleek in zijn been te zijn geschoten. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij het slachtoffer stond een eveneens 17-jarige jongen uit Zeist. Hij was in het bezit van de gsm van het slachtoffer. Gezien de omstandigheden waaronder deze jongen werd aangetroffen, is hij aangehouden en voor verhoor in het politiebureau ingesloten. De politie heeft ter plaatse meerdere getuigen gehoord.

Door de politie is een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een helikopter. Het is nog niet duidelijk wat er zich heeft afgespeeld en of dat op de plek van het aantreffen van het slachtoffer is gebeurd. De politie zet het onderzoek voort. Het slachtoffer is in het UMC opgenomen. Hij is geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed.

Door rood met teveel op

BUNNIK In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 april werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond 02.50 uur reden politiemensen vanaf de Rijksweg A12 de afrit af. Bij de kruising met de Schoudermantel stond het verkeerslicht voor hen op groen. De bestuurder van de politiewagen moest echter in de remmen, omdat een automobilist die over de Schoudermantel reed, het rode verkeerslicht negeerde. De politiemensen gingen achter hem aan en gaven hem een stopteken.

De automobilist, 26 jaar oud en afkomstig uit Woudenberg, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 615 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Graffiti

ODIJK In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 april werd een jongeman aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Rond 00.50 uur kreeg de politie de melding dat enkele jongeren graffiti aan het spuiten waren op de geluidswal op de Zeisterweg langs de Rijksweg A12. Ter plaatse zagen politiemensen drie jongens lopen. Eén van hen, een 18-jarige jongeman uit Driebergen-Rijsenburg , kon ter plaatse worden aangehouden. De andere twee wisten te ontkomen. De aangehouden verdachte was in het bezit van enkele verfspuitbussen. De twee ontkomen verdachten lieten hun fietsen achter. Deze zijn in beslag genomen en aan het politiebureau veiliggesteld. De aangehouden verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Mijn schoonmoeder woont verderop!

BILTHOVEN Op donderdag 8 april heeft de politie van 16.45 uur tot 17.20 uur gecontroleerd op de naleving van een geslotenverklaring op de Julianalaan. In totaal 18 bestuurders negeerden de geslotenverklaring en kregen een bekeuring van 45,-. Eén automobilist presteerde het om voor de ogen van de politiemensen de borden aan de kant te schuiven en door te rijden. Ook hij ontkwam niet aan een bekeuring. Een andere automobilist kwam met het verhaal dat zijn schoonmoeder verderop woonde. Ook door deze smoes werd heen geprikt en de man ontving een boete van 45,-.

Meisje aangereden, automobilist rijdt door

DRIEBERGEN-RIJSENBRUG Op donderdag 8 april werd een meisje op haar fiets aangereden door een automobilist.

Rond 15.35 uur fietste een 15-jarig meisje uit Driebergen-Rijsenburg vanaf de Hoofdstraat over het Kerkplein in de richting van de Drieklinken. Zij werd ingehaald door een rode auto, maar daarbij reed de automobilist tegen het linkerbeen van het meisje en zij kwam ten val. De automobilist reed door. Het meisje liep letsel aan haar been op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Haar fiets raakte beschadigd.

Twee vriendinnetjes van het slachtoffer reden achter haar. Zij hebben het ongeval zien gebeuren en hebben het kenteken van de auto genoteerd. De politie stelt een nader onderzoek in.