Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 9 april 2004

Strong Buy Selection boekt in eerste jaar rendement van 186%

'Online beleggingsadviesdiensten scoren goed'

ALMERE - De online beleggingsadviesdienst Strong Buy Selection heeft in het eerste jaar van zijn bestaan een doorberekend bruto jaarrendement geboekt van 186%. "Dat lijkt een onwaarschijnlijk hoog rendement, maar dankzij het gunstige beursklimaat en door een strategische selectie konden we dit resultaat behalen", zegt directeur Mark Leenards. Ter gelegenheid van zijn eenjarig bestaan heeft Strong Buy een overzicht samengesteld van rendementen van de belangrijkste online beleggingsadviesdiensten. "Daaruit blijkt dat de hele online beleggingsadviesbranche goed scoort", aldus Leenards.

Advieswebsites spelen in op het tijdperk van 'online trading', waarin beleggers via orderdiensten als Alex en Binck eenvoudig en tegen beperkte kosten op diverse beurzen wereldwijd kunnen handelen. De eerste adviesdiensten zagen eind jaren negentig het licht. De beurs trok in die tijd flink aan. Ook werden gecompliceerde, risicovolle instrumenten als opties en futures toegankelijk voor particuliere beleggers.

"Het uiteenspatten van de 'internet-bubble' eind 2000 zette de adviessector onder druk en scheidde het kaf van het koren", stelt Leenards. "Inmiddels weten particuliere beleggers de weg naar de beurs weer te vinden. Werd tijdens de beurshypes en campinghausses vooral op gevoel belegd, tegenwoordig kiezen veel particulieren ervoor om professioneel advies in te winnen. Voor wie zich de luxe van een eigen, gediplomeerde vermogensbeheerder niet kan veroorloven, blijken online beleggingsadviesdiensten een uitstekend alternatief."

Leenards online adviesdienst is gebaseerd op de geautomatiseerde selectie van de tien meest ondergewaardeerde aandelen wereldwijd. Strong Buy Selection combineert veelgebruikte analysemethodes en past deze toe op 20.000 aandelen wereldwijd. Met geavanceerde, gedeeltelijk zelf ontwikkelde software maken adviseurs een selectie van tien veelbelovende fondsen op basis van belangrijke factoren als de koerswinstverhouding en dividendrendement.

In onderstaand overzicht heeft Strong Buy Selection gegevens van de tien grootste online beleggingsadviesdiensten van Nederland weergegeven:

(Bron: Strong Buy Selection)

Dienst

Advies

Beleggings-regio

Medium

Kosten per jaar

Gemiddeld bruto jaarrendement*

AandelenAlert

Aandelen

Nederland

SMS/E-mail

799 euro

33%

AEXTrader

Opties, futures, aandelen

Nederland

SMS/E-mail

745 euro

Onbekend

Beursstrategie

Opties, futures, aandelen

Europa

SMS/E-mail

3200 euro

280% (op opties/futures)

Big Caps

Aandelen, opties

Nederland

E-mail

390 euro

Onbekend

Dtrader

Opties, futures

Nederland

SMS

1190 euro

Onbekend

Eurofuture

Opties, futures, aandelen

Europa

SMS/E-mail

895 euro

Tussen -30% en 300% (op futures)

OptieAlert

Opties

Nederland

SMS/E-mail

1450 euro

83%

Option Advisors

Opties, futures

Nederland

E-mail

719 euro

76%

Strong Buy Selection

Aandelen

Wereld

Online

199 euro

186%

Timing Investments

Aandelen(fondsen), valuta

Europa, VS

E-mail

226,90 euro

Onbekend

Wolftrader

Aandelen

Wereld

Online

99 euro

15 tot 30%


* In het bruto rendement zijn aan- en verkoopkosten niet meegerekend.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht