Politie Drenthe

vrijdagmorgen 09-04-04

Assen 09-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Ongeval met letsel
PEIZE - Donderdagmiddag reed een 23-jarige man uit Eelde met zijn auto over de Drentschedijk vanuit de richting Zanddijk. In een bocht raakte hij met de wielen in de berm waarna hij in de slip raakte en vervolgens in de bermsloot tot stilstand kwam. De bestuurder werd met nekklachten naar het Martiniziekenhuis overgebracht. De auto raakte total loss.

Defect achterlicht leidt tot aanhouding
MEPPEL - In de nacht van donderdag op vrijdag zagen agenten een bromfietser rijden over de Parallelweg. Omdat het achterlicht niet brandde lieten zij de bestuurder stoppen. Daarna ontdekten zij dat de 29-jarige bestuurder uit Steenwijk teveel gedronken had. Een blaastest wees een alcoholpromillage uit van 0,7.

Alcomobilist
EMMEN - In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 18-jarige automobilist uit Borger gecontroleerd toen hij over de Hondsrugweg reed. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,6.

Politie vindt weggelopen bestuurster
EMMER COMPASCUUM - In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie een melding dat de bestuurster van een personenauto tegen een lichtmast was gebotst aan het Kanaal A NZ. Ter plaatse gekomen stond de auto nog wel tegen de lichtmast maar was er geen bestuurster meer aanwezig. De agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en ontdekten in de tuin achter een woning de 32-jarige bestuurster uit Emmer Compascuum, weggedoken achter een conifeer maar wel met een brandende sigaret. Zij weigerde elke medewerking en ontkende ook haar auto bestuurd te hebben. Zij weigerde een blaasproef. Haar rijbewijs werd ingevorderd en met een proces-verbaal mocht zij het politiebureau verlaten.

Agenten twijfelen aan naam
ASSEN - In de nacht van donderdag op vrijdag zagen agenten een man over de Oude Molenstraat fietsen. Omdat hij geen licht op zijn fiets had werd de man gemaand te gaan lopen. De agenten zagen dat de man bleef fietsen waarna hij een bekeuring kreeg. Nadat de man zijn naam had opgegeven twijfelden de agenten aan de juistheid daarvan hetgeen versterkt werd na controle van zijn naam in de systemen. De man werd aangehouden en aan het bureau gaf hij toe een valse naam opgegeven te hebben. Met een boete van 25 voor het ontbreken van de verlichting en 95 voor het opgeven van een valse naam vertrok de man naar huis.

Woninginbraak
EMMEN - Op donderdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur werd ingebroken in een vrijstaande woning aan de Veldlaan. De gehele woning werd doorzocht en sieraden werden weggenomen evenals enige honderden euro's. De 61-jarige bewoner deed aangifte.

ASSEN - Donderdagavond werd ingebroken in een woning aan het Rhonepad. De 50-jarige bewoner deed aangifte. Er werd een computer met beeldscherm en printer weggenomen evenals een paar honderd euro. De achterdeur werd geforceerd om binnen te komen.

Jeugdige dievegges aangehouden
ASSEN - Donderdagavond werden in een winkel aan de Weiersloop twee dertienjarige meisjes uit Assen aangehouden. Zij werden door medewerkers betrapt toen zij make up artikelen wegnamen. Beide meisjes gaan het HALT-traject in.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot dinsdagmorgen 13 april 08.00 uur. Telefoon 0592-361294 of 06-53238059. info@politie-drenthe.nl