Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 april 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Fietser gewond bij aanrijding

Automobilist rijdt tegen verplichte rijrichting in, fietser aangereden en naar ziekenhuis

Enschede

Donderdagmiddag 8 april om ongeveer 14.55 uur werd een aanrijding gemeld op de hoek De Ruyterlaan - Ripperdastraat - Ariensplein in Enschede. Een 18 jr. automobilist uit Enschede reed vanaf de Ripperdastraat, linksaf het Ariensplein op. Vanaf de Ripperdastraat is dit niet toegestaan en reed de 18 jr. dus in strijd met de verplichte rijrichting. Een 26 jr. Enschedeer op een fiets die uit de tegenovergestelde richting kwam, werd door de 18 jr. aangereden. Met onbekend letsel werd de 26 jr. overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-043274)

Bromfietser onderuit

Bromfietser vergeet te remmen en komt tegen boom tot stilstand

Enschede

Een 17 jr. bromfietser uit Hengelo reed donderdagmiddag de 8e april om ongeveer 14.45 uur over de Weerseloseweg in Enschede. Ter hoogte van de Vergertweg wilde hij linksaf slaan, maar vergat te remmen. Hierdoor kwam hij in de berm en tegen een boom tot stilstand. Met onbekend letsel werd hij door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-043284)

Rijden onder invloed

Automobilist met 0.75 promille achter stuur auto

Haaksbergen

Werd vrijdagmorgen 9 april om ongeveer 01.50 uur een automobilist gesignaleerd op de Buursestraat in Haaksbergen, waarvan het rijgedrag opviel. Op de Waarveldweg werd de auto aan de kant gezet en de bestuurder gecontroleerd. Hij, een 48 jr. Enschedeer, bleek te veel alcohol houdende dranken te hebben genuttigd. Hiervoor is hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.75 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-043484)

Winkeldief gaat er vandoor

Winkeldief weet aan personeel van winkel te ontkomen, even later toch aangehouden

Enschede

Donderdag 8 april om ongeveer 14.30 uur werd gemeld dat bij een tuincentrum aan de Achterhofweg in Enschede, een winkeldief was betrapt door personeelsleden en dat de dief ervandoor wilde gaan. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen bleek dit laatste inderdaad te zijn gebeurd. Personeelsleden hadden een man betrapt die diverse goederen had willen meenemen zonder die te betalen. Hierop had hij zijn zakken leeggehaald en de spullen weggegooid. Hij wilde niet op de politie wachten en ging onder bedreiging met geweld er vandoor. Een kenteken en merk van een auto werden doorgegeven. Even later werd deze auto, met daarin als bijrijder de betreffende winkeldief, aangetroffen op de Usselerrondweg .De bijrijder, een 49 jr. Enschedeer, werd aangehouden en later aan het bureau in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. Vrijdag 9 april zal hij bij justitie in Almelo worden voorgeleid. (bps: 04-043258)

Berover aangehouden

Man herkent andere persoon die gepoogd had hem te beroven, deze hierop aangehouden

Enschede

Vrijdagmorgen 9 april om ongeveer 02.50 uur werden surveillerende politiemensen op de Marktstraat in Enschede aangesproken door een 28 jr. Enschedeer. Hij vertelde en wees daarbij een man aan, dat dat de persoon was die hem begin dit jaar had gepoogd te beroven toen hij in zijn auto stapte op de Brammelerstraat in Enschede. Er was om geld gevraagd waarbij tegen de auto was geschopt. Hij herkende de persoon voor de volle 100 %. Hij had destijds geen aangifte gedaan, maar wilde dit alsnog doen. De aangewezen persoon, een 25 jr. Enschedeer, werd aangehouden en na overleg met en toestemming van de officier van justitie opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt (bps: 04-043513)

Aanhouding na vechtpartij

Man aangehouden na mishandeling

Enschede

Vrijdag de 9e april om ongeveer 03.25 uur werd een vechtpartij gemeld op de Oude Markt in Enschede. Ter plaatse werden de politiemensen aangesproken door een 21 jr. Enschedeer die vertelde dat hij bij het verlaten van een van de horecagelegenheden door een ander persoon was geslagen. Hierbij wees hij een jongen aan die dit had gedaan. Deze jongen, een 16 jr. Enschedeer, werd daarop aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. Zijn ouders zijn hiervan op de hoogte gebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-043516)

Alcoholcontrole

Ruim 200 persionen gecontroleerd, 8 keer proces-verbaal

Enschede

In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 april werd binnen de gemeentegrenzen van Enschede op diverse plaatsen op alcoholgebruik gecontroleerd. Ruim 200 bestuurders cq bestuursters werden gecontroleerd. Acht van hen bleken te veel te hebben gedronken en moesten aan het bureau de ademanalyse ondergaan. Vijf hebben een proces-verbaal gekregen, twee een proces-verbaal en zij moesten bovendien hun rijbewijs inleveren. Dit waren een 30 jr. Enschedeer die bij de ademanalyse 1.43 promille had en een 28 jr. Enschedeer met 1.8 promille. De achtste is een 33 jr. Enschedeer die de ademanalyse aan het bureau weigerde. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij fouillering van de 33 jr. werden een rijbewijs en id-card aangetroffen die niet van hem waren. Hij verklaarde dat hij deze zaken had gekocht en er zijn eigen foto's op had willen plakken. Hiervoor is hij opnieuw aangehouden en voor veder onderzoek opgesloten. (bps: 04-043479 - 04-043507 - 04-043501)

---- --