Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 april 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Verdachten aangehouden

Politie treft bij controle in een auto diverse inbrekerswerktuigen aan en houdt de inzittenden aan

Delden

Surveillerende politieagenten controleerden vrijdag 9 april omstreeks 02.45 uur een auto op het industrieterrein aan de Sluisstraat in Delden. In de auto werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen waaronder een koevoet en een breekijzer. De vier inzittenden werden aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het gaat hierbij om drie mannen van 22 jaar en een man van 23 jaar, allen uit 's-Gravenhage. Bij fouillering werd bij een van de verdachten een busje traangas gevonden. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.Tegen de vier verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-043494)

Dronken automobilist aangehouden

Automobilist blijkt zodanig onder invloed van alcohol, dat hij zijn rijbewijs moet inleveren

Vasse

Vrijdag 9 april controleerden politieagenten omstreeks 01.30 uur een bestuurder van een auto op de Denekamperweg in Vasse. De blaastest wees uit dat de man, 43 jaar en woonachtig in Vasse, teveel alcohol gedronken had, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,45 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-043480)

Aanhouding wegens geweldpleging

Autobestuurder slaat een man, nadat deze hem gebaarde dat hij niet zo hard moest rijden

Hengelo

Een 32-jarige man uit Hengelo liep vrijdag 9 april omstreeks 00.15 uur op het trottoir van de Langestraat in Hengelo. Vanuit de binnenstad kwam een auto hard aanrijden. Toen deze hem passeerde, maakte de 32-jarige man de automobilist door een gebaar met zijn handen duidelijk dat hij rustiger moest rijden. De bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Almelo, stapte uit de auto, liep op de 32-jarige man af en sloeg hem meerdere keren op zijn mond. Hij reed vervolgens weg. De 32-jarige man noteerde het kenteken van de auto en belde de politie. Politieagenten troffen de 20-jarige verdachte kort daarop aan het Burgemeester Jansenplein aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-043472)

Aanhouding na worsteling

Verdachte aangehouden na worsteling met man, die hierbij lichtgewond raakte

Hengelo

Donderdagmiddag 8 april werd omstreeks 17.30 uur gemeld dat twee mannen op de Isaacstraat in Hengelo aan het vechten zouden zijn. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de twee vechtende mannen aan. Gezien de tegenstrijdige verklaringen is niet duidelijk wie er begonnen is. Een van de mannen, een 49-jarige man uit Hengelo, reed in ieder geval met zijn bromfiets over de Isaacstraat en passeerde de andere man, een 35-jarige uit Hengelo, die op de Isaacstraat wandelde. Er ontstond een ruzie, die uitmondde in een worsteling, waarbij de 49-jarige man een paar lichte verwondingen opliep. De politieagenten haalden de mannen uit elkaar en hielden de 35-jarige verdachte aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor eenvoudige mishandeling. (bps: 04-043365)

Openlijke geweldpleging

Drie verdachten aangehouden nadat zij verkeersborden hadden weggenomen

Hengelo

Vrijdag 9 april werd omstreeks 04.10 uur gemeld dat drie personen met een verkeersbord over de Industriestraat in Hengelo liepen. Politieagenten gingen kijken en troffen op de Industriestraat drie mannen aan met twee verkeersborden; een straatnaambord (Industriestraat) en een verkeersbord met pijlen. De verdachten, mannen uit Hengelo van resp. 19, 20 en 24 jaar, ontkenden in eerste instantie maar gaven even later wel toe dat zij de borden hadden weggenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. (bps: 04-043511)

Parkeercontrole

Politie houdt controle in verband met parkeeroverlast bij ziekenhuis

Hengelo

In verband met de parkeeroverlast bij het ziekenhuisaan de Geerdinksweg in Hengelo heeft de politie donderdag 8 april wederom een controle gehouden. Hierbij zijn in totaal 25 automobilisten bekeurd. 4 personen werden bekeurd voor het parkeren zonder vergunning op een invalidenparkeerplaats. De politie bekeurde 21 automobilisten omdat zij de auto hadden geparkeerd in de zone waar een stopverbod geldt. Het gaat hierbij om de route waar ook de ambulance en bus rijden. (bps: 04-043170)


---- --