Politie Zuid-Holland-Zuid

09/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-04-2004 - Persberichten District II

AUTO
ALBLASSERDAM Een man heeft kans gezien een auto te stelen. De verdachte kwam op donderdagmiddag 8 april 2004 bij een autobedrijf aan de Polderstraat in Alblasserdam. De man vroeg of hij even mocht kijken in een paarse Volkswagen Corado. Hij stapte vervolgens in de auto met het kenteken PH-BV-09 en reed ermee weg.

GELD
GIESSENBURG Geld uit de kassa is gestolen bij een tuincentrum. Op donderdagmiddag 8 april 2004 gedroegen zich drie mannen opvallend in het pand aan de Binnendamseweg in Giessenburg. Waarschijnlijk zag er een kans een paar honderd euro te stelen uit de kassa. De drie reden weg in een middelgrote auto.

TWEE AANHOUDINGEN
GORINCHEM Voor een inbraak bij een winkel op de Kortendijk in Gorinchem heeft de politie twee mannen aangehouden. De politie deed dat na de hulp van beveiligingsmedewerkers. Zij zagen dat de verdachten een winkelruit vernielden en spullen stalen. Direct volgden de aanhoudingen van de twee mannen van 25 en 26 jaar uit Herwijnen en Gorinchem. De inbraak gebeurde op vrijdag 9 april 2004 rond 03.00 uur.

ONGEVAL
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een fietser (verdere gegevens nog onbekend) is gewond geraakt. Een auto reed hem op donderdagavond 8 april 2004 aan. Dat gebeurde bij de rotonde van de Zwijnskade en Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam. De 20-jarige automobiliste uit Giessenburg verklaarde dat ze opeens een klap hoorde en zag dat de autoruit sprong. De ambulance bracht de fietser naar een ziekenhuis.

ALCOHOL
HARDINXVELD-GIESSENDAM Agenten hebben een 29-jarige automobilist uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Hij reed op vrijdag 9 april 2004 rond 00.25 uur over de Wilhelminastraat in Hardinxveld-Giessendam. De verdachte had een te hoog alcoholpromillage.
LANGERAK Op de Lekdijk in Langerak hebben politiemensen een 51-jarige autobestuurder uit Langerak aangehouden. De blaasproef wees uit dat de man teveel alcohol op had. Hiervoor vorderde de politie zijn rijbewijs in. De controle gebeurde op vrijdag 9 april 2004 omstreeks 02.40 uur.

ONGEVAL: DRIE GEWONDEN
GIESSENBURG Bij een aanrijding zijn drie mensen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op vrijdagmorgen 9 april 2004 rond 07.10 uur op de N 216 in de buurt van de kruising met de Doetseweg in Giessenburg. De twee autos reden vanuit de richting Gorinchem. Een 36-jarige vrouw uit Gorinchem die in de voorste auto reed wilde vermoedelijk linksaf de Doetseweg op. In het voertuig zat ook een 9 maanden oud meisje. Een 22-jarige man uit Gorinchem die in een auto reed achter de vrouw botste tegen het voertuig van de 36-jarige waarschijnlijk omdat hij deze inhaalde. De man had na de klap last van zijn nek. De auto van de vrouw gleed de sloot in. Omstanders haalden direct de baby eruit maar dat lukte niet met de vrouw. Brandweerlieden waaronder duikers hielden het voertuig rechtop zodat deze niet verder omrolde. Een bergingsvoertuig trok de auto de kant op en op dat moment konden brandweerlieden voorzichtig de vrouw uit haar voertuig halen. Een ambulance bracht de vrouw naar het academisch ziekenhuis in Utrecht. Zij heeft letsel aan haar ribben en longen maar ook een gebroken been, gebroken vinger en een bekkenfractuur. De ambulancedienst bracht de baby naar het ziekenhuis in Gorinchem maar later ging de baby ook naar het academisch ziekenhuis in Utrecht voor nader onderzoek aan haar hoofd. Zij had in ieder geval letsel aan haar hoofd. Er kwamen drie ambulances en de traumahelikopter naar de plaats van het ongeval. Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.