Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 09-04-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Actie preventief fouilleren

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag en avond een preventief fouilleer actie uitgevoerd in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg.

Tijdens de actie werden twee mannen aangehouden voor het in bezit hebben van een verboden wapen. Een man had een busje traangas, de tweede een houten slagwapen. Verder werd bij een aantal personen materiaal aangetroffen dat niet strafbaar is, maar waar je wel iemand mee kan verwonden. Alle mensen stonden deze materialen vrijwillig af.

De politie schreef ook een aantal bekeuring voor onder andere het negeren van het rode verkeerslicht, wildplassen en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Slapen in de auto

DE MEERN Op de Meerndijk heeft de politie een man een rijverbod van twaalf uur uitgereikt.

Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie een melding dat een man op de Meerndijk met zijn auto stond. De motor van de auto draaide, de kachel op 10 en de ruitenwissers waren aan. Ter plaatse trof de politie een 28-jarige man uit Almere slapend in zijn auto aan. De man was rondom dronken en kon met moeite wakker gemaakt worden. Omdat niemand daadwerkelijk had gezien dat de man had gereden kon de man niet worden aangehouden.Wel kreeg hij voor de zekerheid een rijverbod van twaalf uur uitgereikt en werd de motor uitgezet.

Buurt treedt kordaat op

UTRECHT Buurtbewoners van de Jura hebben donderdagavond gezorgd dat de politie een woninginbreker op heterdaad kon aanhouden.

Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken bij een woning aan de Jura. Buurtbewoners hadden gehoord dat er mensen in de woning aanwezig waren terwijl men wist dat de eigenaar op vakantie was. Buurtbewoners verzamelden zich en omsingelde de woning in afwachting van de politie.

De 23-jarige verdachte uit Utrecht probeerde nog via het dak de woning te verlaten. De politie doorzocht de woning en trof de Utrechter boven op een kast onder een stapel wasgoed aan. Een mogelijke tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. De verdachte had zich via een kapotgeslagen ruit toegang tot de woning verschaft.