Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 09-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Verkeerscontroles

MAARSSEN Op de Dr. Plesmanlaan werd donderdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur een gordelcontrole gehouden.

Er werden negentien bestuurders en/of bijrijders bekeurd omdat zij geen gordel droegen.

LOENEN AAN DE VECHT Tijdens een controle van sluipverkeer aan het Oud Over werden donderdagmiddag geen overtredingen geconstateerd.

WOERDEN Donderdag omstreeks 16.00 uur werd aan de Houttuinlaan een 20-jarige man uit Capelle aan de IJssel aangehouden. Hij reed op een brommer zonder verzekering en kon geen geldig certificaat tonen. Ook was zijn tweewieler opgevoerd.

De bromfiets werd in bewaring genomen en wordt pas teruggegeven als de eigenaar een geldig certificaat of rijbewijs kan tonen. Bovendien moet hij aantonen zijn bromfiets verzekerd te hebben.

De man moest dus lopend het bureau verlaten met drie bekeuringen op zak.

Jongen mishandeld

MAARSSEN - Een 15-jarige jongen uit Maarssen werd donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur aangehouden, verdacht van het mishandelen van een 18-jarige jongen uit Vleuten.

De beide jongens maakten deel uit van een groep van ongeveer veertig jongeren die bij een school aan de Pauwenkamp stonden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, renden veel jongeren weg. Een aantal jongens bleef staan, waaronder het slachtoffer en de verdachte.

De verdachte werd naar het politiebureau gebracht en later die avond opgehaald door zijn ouders. Hij verklaarde het slachtoffer te hebben gestompt.