Politie Groningen

Persberichten vrijdag 9 april 2004

Provincie Groningen 09-04-2004 -

Groningen: jongen (19) aangehouden voor vernieling bushokje Op aanwijzing van een getuige hield de politie donderdagavond op de Paterswoldseweg een 19-jarige jongen uit Vaassen aan voor vernieling van een bushokje. Van een bushokje op de Paterswoldseweg ter hoogte van de Madame Curiestraat bleek een grote ruit vernield te zijn. De jongen werd aangehouden en een aantal vrienden van hem als getuige meegenomen naar het bureau. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: snelle rijder moet rijbewijs inleveren
Een 19-jarige automobilist uit Groningen werd donderdagavond op de Laan 1940-1945 geklokt op een snelheid van 124 km per uur terwijl de limiet op 70 km per uur ligt. Daarvoor had hij ruim 250 meter op zeer korte afstand van een voorganger gereden, het zogenaamde kleven. Vanwege de forse snelheidsovertreding werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Groningen: botsing tussen brommer en fietsster
Op de kruising van de Nieuwe Ebbingestraat en de Korreweg verleende donderdagmiddag een 41-jarige fietsende vrouw geen voorrang aan een 17-jarige bromfietser, beide uit Groningen. De fietsster kwam ten val en liep knie- en rugletsel op. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Groningen: aanrijding fietser (10) met vrachtwagen
Bij het afslaan van een vrachtwagen vanuit de Heymanslaan donderdagmiddag naar de Korreweg werd een 10-jarige fietsende jongen geraakt door de achterwielen. De 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Westergeest stopte zijn wagen direct. De fiets werd platgereden maar de jongen viel gelukkig naar de buitenkant. Hij raakte gewond aan zijn voet en werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Een registratie van het ongeval wordt opgemaakt.

Groningen: overvaller juwelier direct gepakt
De politie wist kort na een overval op een juwelier aan het Damsterdiep donderdagochtend een 27-jarige man zonder vaste woonplaats aan te houden als verdachte van de overval. De man had een personeelslid bedreigd met een mes en geld uit de kassa meegenomen. Hij vertrok op een fiets en op basis van signalementen van getuigen en meldingen konden de agenten de man bij het Noorderplantsoen aanhouden. Hij is vastgezet. De politie heeft een van de getuigen die de achtervolging inzette bedankt met een bloemetje.

Groningen: hoogwerker klem onder viaduct
Een 35-jarige chauffeur van een wagen met een hoogwerker reed donderdagmiddag de wagen klem onder een viaduct bij de
Oosterhamrikbaan. Door de aanrijding werd de gehele auto krom getrokken en zwaar beschadigd. Omdat betonblokken van het viaduct naar beneden dreigden te vallen werd de onderdoorgang afgezet.

Groningen: agressieve vrouw
Bij het gebouw van de sociale dienst aan de Eendrachtskade vernielde een 49-jarige vrouw uit Groningen een ruit. Zij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. De vrouw reageerde verbaal zeer agressief maar kalmeerde op het bureau. Ze verklaarde persoonlijke problemen te hebben. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: inbreker aangehouden
Na een melding van een bewoner van de Ooster Badstraat
donderdagochtend hield de politie een 42-jarige man uit Groningen aan op verdenking van inbraak. De bewoner had gerommeld gehoord en zag de man nadat hij de voordeur had open geflipperd bij haar buurman naar binnen gaan. De gewaarschuwde agenten konden de man in de Marnixstraat aanhouden. Hij had spullen bij zich die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De verdacht is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: man (29) aangehouden na achtervolging
Een 29-jarige automobilist uit Groningen werd donderdagnacht aangehouden na een achtervolging die begon op de Bedumerweg en eindigde op de Mondriaanstraat waar hij werd aangehouden. De man negeerde op de Bedumerweg een stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Bij een poging om de auto te stoppen op de kruising van de Wilgenlaan met de Dierenriemstraat beschadigde een politieauto. Uiteindelijk reed de man zichzelf klem in de Mondriaanstraat. Hij liep bij de auto weg maar kon in de omgeving worden aangehouden. Hij weigerde op het bureau een alcoholtest en is ingesloten voor nader verhoor.

BERICHTEN REGIO KOMEN ZO DADELIJK