Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht 09-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldief

VIANEN - Een 29-jarige man uit Duitsland werd donderdagochtend omstreeks 10.20 uur betrapt toen hij goederen wilde stelen uit een winkel aan de Lijnbaan.

De verdachte had achttien tubes tandpasta in een mandje klaar staan om mee te nemen.

Nadat hij werd geconfronteerd met de camerabeelden uit de winkel, bekende de man. Nadat de man een bekeuring van 210 euro had betaald, mocht hij vertrekken.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Aan de Noord-IJsseldijk werd donderdagavond een controle gehouden. Er werden twaalf bonnen uitgeschreven voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Overlast jeugd

HOUTEN Elf jongens uit Houten, variërend in leeftijd van 17 tot 20 jaar, werden donderdagavond bekeurd nadat zij overlast hadden veroorzaakt op een schoolplein aan de Dijkhoeve.

De jeugd was hier niet alleen aan het voetballen, maar vertoonde ook a-sociaal agressief gedrag, waaronder schelden en het rijden met scooters over het schoolplein.

Bij het schoolplein staat een bord waarop staat dat het terrein verboden toegang is voor onbevoegden.

Drie jongens kregen tevens een bekeuring van 65 euro omdat zij hun scooter meenamen het schoolplein op.

Weg versperd

NIEUWEGEIN - De Plettenburgerbaan werd donderdagavond omstreeks 22.45 uur versperd door een aanrijding.

Tijdens de wegwerkzaamheden die hier plaatsvonden, reed een vrachtwagen richting Nieuwegein. Twee personenautos haalden de vrachtwagen in, op aanwijzen van een verkeersregelaar, maar kwamen halverwege een tegenligger tegen. De voorste auto reed daar frontaal tegen op, waarna de tweede auto daar weer tegenaan reed.

Persoonlijke ongelukken bleven uit.