Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht 09-04-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Steekpartij

VEENENDAAL In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 april werd een man neergestoken. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Op donderdagavond bevonden twee mannen uit Veenendaal, 27 en 28 jaar oud, zich in een horecagelegenheid aan de Tuinstraat. De 27-jarige man kreeg een woordenwisseling met een achttal andere bezoekers, maar daarbij vielen geen klappen. Kort na middernacht verlieten de 27-jarige man en de 28-jarige man de gelegenheid en zagen dat de groep achter hen aan kwam. Er ontstond een vechtpartij op straat, waarbij de 28-jarige man werd geslagen en geschopt. De 27-jarige man werd met een steekwapen gestoken en zakte tegen een boom in elkaar. De groep verdachten ging er vandoor.

Politiemensen kwamen ter plaatse en troffen het neergestoken slachtoffer aan. Hij werd met een ernstige borstwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is in het ziekenhuis opgenomen en maakt het naar omstandigheden goed. Door de politie is de omgeving afgezet en meerdere getuigen werden gehoord. De 28-jarige man deed aangifte van mishandeling. Hij had letsel aan zijn arm en gezicht opgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in en zal daartoe het 27-jarige slachtoffer op vrijdag 9 april horen.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Gewonde bij aanrijding

RHENEN Op donderdag raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding.

Rond 15.25 uur reed een 50-jarige automobiliste uit Rhenen over de Middelbuurtseweg, komende uit de richting van Veenendaal. Op de kruising met de Zuidelijke Meentsteeg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 41-jarige automobilist uit Zetten, met een aanrijding tot gevolg.

De 50-jarige automobiliste is met vermoedelijk nek- en rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Ede gebracht.