Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Spankeren, fietser gewond bij botsing

Publicatiedatum: 09-04-2004

Een 17-jarige inwoner van Spankeren is donderdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising
Kanaalweg/Spankerenseweg in Spankeren. De jongeman reed daar op zijn fiets en heeft vermoedelijk geen voorrang verleend aan een van links komende 57-jarige Dierense automobilist. Door de botsing die volgde, raakte de fietser gewond. Hij is voor medische controle en behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, verkeerscontroles

Publicatiedatum: 09-04-2004

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft van 5 tot en met 8 april een snelheidscontrole uitgevoerd op de Pleijweg Noord in Arnhem. De snelheden van 20266 voertuigen werden gecontroleerd, 151 passanten bleken te hard te hebben gereden.
In totaal 228 verkeersdeelnemers reden tussen 29 maart en 8 april te hard over de Burgemeester Matsersingel in Arnhem. Op deze weg reden in de genoemde periode 22230 voertuigen langs de controlepost. Op de Hoenderloseweg in Arnhem werd donderdag tussen 17.20 uur en 20.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Het resultaat: 600 passanten, vijf overtreders.
Drie personen die gisteren tussen 17.07 uur en 20.46 uur over de Koningsweg in Arnhem reden, kunnen een boete verwachten. Zij zijn geflitst, omdat zij de maximumsnelheidsgrens overschreden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 09-04-2004

Een 19-jarige Arnhemse is donderdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij zou levensmiddelen hebben geprobeerd te stelen uit een winkel aan het Kleine Oord.
Uit een winkel aan de Klarendalseweg zou een 18-jarige vrouw (zonder vaste woon- of verblijfplaats) gistermiddag eveneens levensmiddelen geprobeerd te hebben te stelen. Zij werd aangehouden door personeel van de winkel.
Een 39-jarige Arnhemmer is gisteravond aangehouden nabij het winkelcentrum Presikhaaf. De man wordt verdacht van de diefstal van onder meer DVD's uit twee in het winkelcentrum gevestigde ondernemingen.
In hetzelfde winkelcentrum is gisteravond eveneens een 19-jarige Arnhemse aangehouden. Zij zou uit twee winkels kleding en levensmiddelen hebben gestolen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem -Vechtpartij met politie na geluidsoverlast
Publicatiedatum: 09-04-2004

In de nacht van donderdag op vrijdag 9 april 2004 rond 1 uur kreeg de politie diverse klachten van omwonenden over geluidsoverlast vanuit een leegstaand pand aan de 1e Spijkerdwarsstraat in Arnhem. De geluidsoverlast werd veroorzaakt door een 20-tal personen die in het onbewoonde pand een zeer luidruchtig feest hielden. De politie beëindigde het feest en sommeerde het gezelschap het pand te verlaten. Een 17-jarige man uit Harderwijk weigerde het pand te verlaten en werd aangehouden. Een 31-jarige Arnhemmer gooide met bier naar de politie en werd ook aangehouden. Beiden verzetten zich hevig tegen hun aanhouding, waarop anderen uit de groep zich er ook mee gingen bemoeien. Vervolgens zijn er over en weer klappen gevallen. Daarna gingen de overige feestgangers uiteindelijk toch weg, maar het bleef nog geruime tijd onrustig in de omgeving. De politie zette twaalf agenten in bij het incident om de rust in de wijk te herstellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Aantal tips na TV uitzendingen: vijftien

Publicatiedatum: 09-04-2004

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de omstandigheden waaronder de 21-jarige Roberto Laffree in het weekeinde van 21 februari om het leven is gekomen, heeft naar aanleiding van de televisie uitzending van 'Opsporing Verzocht' (en de herhaling daarvan) inmiddels een vijftiental tips binnen gekregen.

Hoewel de komende dagen een nadere analyse en uitwerking van de tips plaats zal vinden, kan al wel worden gesteld dat er informatie is binnengekomen over de geldschuld die het slachtoffer moest betalen. Tipgevers geven aan hoe groot het schuldbedrag zou zijn geweest.

Andere informatie
Dan is er nog informatie over woensdag 18 februari. De dag waarop het slachtoffer met zijn moeder naar Arnhem is gereden. Daar zou hij een ontmoeting hebben gehad met iemand anders, die nogal wat kleiner was dan het 1.70 meter lange slachtoffer. Getuigen menen de twee gezien te hebben in Arnhem.
Ook melden getuigen meer over de mobiele telefoon van het merk LG en de contacten die het slachtoffer gehad zou hebben. Informatie waar de recherche op dit moment naarstig onderzoek naar doet. In verband met dit onderzoek kan niet uitgebreid op de exacte inhoud van de tips worden in gegaan.
De jongen en de twee meisjes die zijn opgeroepen om zich bekend te maken, hebben zich nog niet gemeld. Zij zouden zich binnen het hek van cafetaria Star aan de Hoflaan hebben opgehouden, nabij de fiets van het slachtoffer. Zij hebben hem waarschijnlijk gezien. De politie wil hun bevindingen over die avond graag van hen horen.

Internet
Overigens heeft het rechercheteam de foto's van de jas, de fleecetrui en de mobiele telefoon op het internet geplaatst (www.politiegelderlandmidden.nl). Mensen die weten waar deze spullen zijn of mensen die weten wie deze voorwerpen in zijn of haar bezit heeft, worden op deze intranetsite opgeroepen te bellen met het rechercheteam. Dat kan op nummer 0900 - 8844 (vragen naar de politie in Arnhem).

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, Team Grootschalig Optreden Harry Munniksma
0318 688 221