1e persbericht van vrijdag 9 april 2004

Eindhoven 09-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na beroving vrouw

Een 19-jarige Eindhovenaar en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn vrijdagochtend rond 3.30 uur aangehouden op de Dommelstraat. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de beroving van een 31-jarige vrouw uit Boxtel bij het Centraal Station, kort voor hun aanhouding. Van de vrouw werden enkele honderden euros en een mobiele telefoon afhandig gemaakt. De mannen werden aangehouden op basis van het signalement dat de vrouw aan de politie had doorgegeven. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek naar hun rol bij de beroving.

Helmond: Opgepakt voor stelen rolstoel

Twee Helmonders (40 en 41 jaar oud) zijn vrijdagochtend rond 3.30 op de Kasteellaan aangehouden. Ze hadden kort daarvoor uit een café aan de Kasteellaan een rolstoel van een andere klant weggehaald en waren daarmee op straat aan het rondrijden. Een andere klant heeft de rolstoel teruggepakt. Toen agenten ter plaatse kwamen, liepen de twee verdachten snel weg. Ze werden aangehouden en in een politieauto gezet. De 40-jarige man was het daarmee niet eens. Hij trapte een deuk in een portier van de auto en schold de agenten uit. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek. Een 55-jarige Helmonder, die de deur van de politiewagen waarin de 40-jarige Helmonder zat wilde openen, is ook aangehouden. Hij wilde niet weggaan toen een agent dat vorderde. De man is na verhoor op het bureau met een proces-verbaal heengezonden.

Helmond: Rijbewijs kwijt

Een 24-jarige man uit Bergeijk is vrijdagochtend rond 2.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed op de Kasteel Traverse in een auto 103 km/u, terwijl daar 50 km/u is toegestaan. Na zijn aanhouding heeft hij zijn rijbewijs moeten inleveren.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Barrierlaan is donderdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. Die bestond uit 100 planten en de nodige kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Er is nog niemand aangehouden. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van wateroverlast en informatie via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem.

Best: Overval verijdeld

De afgelopen dagen zijn in totaal zes mannen aangehouden omdat ze plannen zouden hebben gehad om in Best een overval te plegen op een geldloper. Bij de politie was concrete informatie over die plannen binnengekomen, waarop is besloten om de mannen aan te houden. Het gaat om twee Eindhovenaren (16 en 24 jaar), drie mannen uit Best (18, 19 en 24 jaar) en een Helmonder (18 jaar). Het zestal is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Justitie zal ze nog wel vervolgen.

Heusden: Auto gestolen

Vanaf de Heistraat is vrijdagochtend tussen 0.30 en 9.30 uur een auto weggehaald. Het gaat om een paarse Volkswagen Golf met het kenteken JB-ZR-30.

Valkenswaard: Belg aangehouden na achtervolging

Na een achtervolging vanuit Valkenswaard is vrijdagochtend een 35-jarige man uit het Belgische Lommel in zijn woonplaats aangehouden. Agenten zagen de man rond 1.00 uur in een auto op de Markt in Valkenswaard rijden. Ze hadden het vermoeden dat hij had gedronken en wilden hem controleren. De man ging er echter via de Luikerweg in de richting van België vandoor. De agenten achtervolgden hem, waarbij snelheden van meer dan 150 km/u werden gehaald. De achtervolging ging via de Luikerweg en de Maastrichterweg naar Hamont-Achel en Neerpelt, waarna de man uiteindelijk in Lommel tot stoppen kon worden gedwongen. Ook de Belgische politie heeft daarbij geholpen. Na zijn aanhouding is de man overgedragen aan de Belgische politie, die de zaak verder afhandelt.