Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


9 april 2004


Gaanderen - idolsfans gedupeerd


Twee Idolsfans zijn gedupeerd geraakt door de praktijken van een onbekende aanbieder en hebben aangifte bij de politie gedaan. Het tweetal uit Gaanderen (26 en 28) wilde graag naar de opnamen/show van dit bekende muziekgebeuren en kwam op een verkoopsite op internet een aanbieder van kaartjes tegen. Het contact werd via e-mail gelegd en de kaarten werden onder rembours opgestuurd. Toen men de kaarten bij het postkantoor kon afhalen zat er een onbeduidend schrijven in en geen kaartjes. De dames hadden wel 90 euro voor de rembours-order moeten betalen.


Eibergen - meisje zwaar gewond na val uit raam


Een 7-jarig meisje is rond donderdag rond 17.30 uur zwaar gewond geraakt toen zij uit een raam op haar slaapkamer aan de Beukenlaan viel. Het meisje was daar met haar zusje aan het spelen en heeft waarschijnlijk uit het raam gehangen waarna zij naar beneden gleed. Ze kwam in de tuin terecht en is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis en opgenomen op de afdeling intensive care.


Doetinchem - brand in plantenbak


Een getuige meldde rond 19.20 uur een brandje in een kantoorpand aan de Veentjes. Onderzoek wees uit, dat iemand bij het verlaten van het pand een sigarettenpeuk in een plantenbak heeft gegooid. Hierdoor is de compost gaan smeulen en de brandweer kon het brandje blussen en heeft het pand gelucht. Een tip voor betrokkene: men heeft ASbakken voor peuken uitgevonden !


Ulft - diefstal dakramen


Bij een bedrijf aan de Hogenkamp zijn in de nacht van woensdag op donderdag enkele tientallen dakramen van verschillende afmetingen gestolen. De ramen zijn van het merk Velux en moeten met een busje of op een zware aanhanger zijn vervoerd. Om op het terrein van het bedrijf te komen forceerde men de poort.


Terborg - diefstal auto


Een 27-jarige aangever deed aangifte van diefstal van zijn donkergrijze Opel Astra, gekentekend DT-VB-92 vanaf de Tuinstraat. De diefstal vond in de nacht van woensdag op donderdag plaats.


Hoog Keppel en Drempt - netjes in de gordel


Agenten hebben bij twee basisscholen (Schoolstraat en de Kerkstraat) gecontroleerd of ouders EN hun kinderen netjes in de gordel zaten. Dit bleek in alle gevallen in orde te zijn: Een goed voorbeeld voor de inzittenden van een passerend busje, want hier bleek men wel in overtreding te zijn. Een bekeuring was het gevolg.


Doetinchem - te diep in het glaasje gekeken


De politie kreeg donderdag rond 12.15 uur een melding dat er een dronken man langs de Energieweg liep. Agenten troffen te man, die duidelijk te diep in het glaasje had gekeken aan en hebben hem aan het politiebureau zijn roes latwen uitslapen. De 48-jarifge Doetinchemmer heeft aan het begin van de avond het politiebureau met een bekeuring verlaten.


Ruurlo - twee gewonden bij aanrijding


Twee vrouwen uit Almelo (43- bestuurster en 26) zijn donderdag rond 13.05 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Vordenseweg. De bestuurster reed van Ruurlo richting Vorden en verloor bij het afremmen voor en bocht de macht over het stuur. Ze kwam met de auto in de linker berm en sloeg over de kop. Beide inzittenden zijn met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.


Dinxperlo -gouden bergen hoezo ?


Een 28-jarige in Bocholt wonende Nederlander heeft bij de politie melding gemaakt van oplichting gepleegd door een Nigeriaans bedrijf. Via e-mail correspondentie was betrokkene benaderd om als tussenpersoon enig geldverkeer te regelen. Hiervoor was hem een aanzienlijke vergoeding in het vooruitzicht gesteld. Hij moest hiervoor wel een financiële investering doen en hoorde vervolgens niets meer.
De politie heeft al vaker in de media voor deze praktijken gewaarschuwd, maar kennelijk had betrokkene dit bericht nimmer bereikt anders had hij niet in deze gouden bergen geloofd !


Winterswijk - motorrijder gewond bij aanrijding


Een 32-jarige motorrijder uit Winterswijk is donderdagavond rond 21.05 uur gewond geraakt toen hij op de rotonde van de Rondweg West in zijn woonplaats geen voorrang kreeg van een 35-jarige automobilist uit Lichtenvoorde. De man liep knieletsel op en beide voertuigen raakten beschadigd.


Gendringen - poging diefstal van een shovel


Onbekenden hebben vannacht geprobeerd bij een bedrijf aan de Azewijnstraat en shovel te stelen. Een surveillant van een bewakingsbedrijf zag dat de poort open stond. Het slot bleek te zijn geforceerd en op het terrein had men een roldeur verbroken. Aan de schade aan de binnen gestalde shovel was te zien, dat men het voertuig had willen meenemen. De dieven bleken te zijn gevlogen.


Ulft- graffitispuiters betrapt


Surveillerende agenten zagen donderdagavond rond 19.30 uur dat er op de muur van een fabriekspand aan de Ettenseweg met spuitbussen werd gespoten. De twee jongemannen (16- Ulft en 18-Silvolde) werden door hen aangehouden en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Zelhem en andere plaatsen - rijden onder invloed


Het verkeershandhavingsteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft gisterenavond in Hummelo en Keppel, Doetinchem en Zelhem rond uitgaansgelegenheden controles gehouden. Men heeft 45 bestuurder laten blazen en van hen bleken er 3 te veel te hebben gedronken.
Rond 17.30 uur trok een defect achterlicht van een auto op de Hengeloseweg in Zelhem de aandacht van de controleurs. De bestuurder bleek ook geen gordel te dragen en toen men hem liet stoppen rook men een alcohollucht. De 54-jarige uit Zelhem afkomstige bestuurder blies 1 promille en kreeg voor de feiten naast een rijverbod ook nog een proces-verbaal.


Rond 20.15 uur werd aan dezelfde weg een 56-jarige man uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 1.3 promille en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Op de Doetinchemseweg werd rond 21.25 uur e derde overtreder aangehouden. Deze 55-jarige bestuurder uit Doetinchem reed zelfs zonder verlichting en bleek 2.3 promille (!) te scoren tijdens de ademanalyse. Ook hij heeft z'n rijbewijs moeten inleveren en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van 13 uur.


Tijdens politiepatrouilles elders in de Achterhoek werden nog enkele drankrijders betrapt. Om 22.25 uur werd een 36-jarige automobilist uit 's Heerenberg aan de Bergherveld in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij blies 1.8 promillen en kon zijn rijbewijs ook inleveren.


In Ulft werd rond 02.10 uur aan de Oude Ijsselweg een 50-jarige man uit die plaats gecontroleerd. Hij blies 1 promille en krijgt proces-verbaal.


Tot slot werd omstreeks 03.30 uur aan de Burgemeester Tenkinkstraat in Doetinchem een 33-jarige vrouw uit die plaats gesignaleerd. Zij reed met haar auto zonder verlichting en had niet alleen haar eigen weghelft nodig. De ademanalyse op het politiebureau gaf 1.5 promille aan en haar rijbewijs werd ingevorderd en ook hier werd proces-verbaal opgemaakt.


Vorden- rijbewijs kwijt


Een 33-jarige automobilist uit Doetinchem is vrijdagochtend z'n rijbewijs kwijt geraakt toen hij op de Wildenborchseweg in Vorden ruim 120 km reed terwijl hij daar maar 60 mocht rijden. Agenten van het verkeershandhavingsteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland betrapten de overtreder en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt, z'n rijbewijs moest hij inleveren.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058


---- --