Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


9 april 2004


Epe - bekeurd voor verbranden afval


Een 67 jarige bewoner van de Paalbeekweg in Epe is donderdagmiddag bekeurd omdat hij op zijn terrein afval verbrandde, waaronder een oude bureaustoel.


Epe - op- en afritcontrole levert geld op


Tijden een nachtelijke controle op de op- en afritten van de A50, trof de politie afgelopen nacht (9/4) een 27 jarige automobilist uit Deventer. De man bleek nog een viertal boetes voor in totaal ruim E 725,- niet te hebben betaald. Met te hulp geroepen familieleden kon het bedrag aan de politie worden afgedragen, waarna de man zijn weg kon vervolgen.


Putten - Gewonde na botsing drankrijder


Een 20 jarige automobilist uit Londen is afgelopen nacht (9/4) rond 03.00 licht gewond geraakt na een aanrijding op de A28 onder Putten. De man uit Londen reed op de rechter rijstrook en van achteren aangereden door een 38 jarige automobilist uit Putten, die de snelheid van de Londenaar niet goed inschatte. De Joegoslaaf uit Londen werd met buikklachten overgebracht naar een ziekenhuis. De Puttenaar bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 0,6 prom. De politie maakt proces-verbaal op.


't Harde - snelheidsmetingen

Bij een snelheidscontrole binnen de bebouwde kom op de Eperweg in 't Harde, zijn donderdagmorgen 53 overtreders bekeurd. Er passeerden 1618 auto's en de hoogste snelheid lag op 70 km.per uur.


Ermelo - winkeldiefstal


Een 47 jarige vrouw uit Putten werd donderdagmiddag betrapt bij een winkeldiefstal in een supermarkt in de Stationsstraat in Ermelo. Zij nam levensmiddelen mee voor E 13,- zonder af te rekenen. De politie maakt een proces-verbaal op.


Ermelo - 140 op Flevoweg, rijbewijs kwijt


Een 49 jarige automobilist uit Putten is sinds donderdagavond zijn rijbewijs kwijt. Hij werd betrapt door een surveillance-eenheid van het verkeershandhavingsteam van de politie toen hij met een snelheid van 140 km. per uur over de Flevoweg (N302) raasde, waar 80 km.per uur is toegestaan. De politie maakt een proces-verbaal op en nam zijn rijbewijs in.


Oosterwolde (Gld) - Hitmachine uit de lucht


De radio-controledienst heeft donderdagavond in Oosterwolde (Oldebroek) in samenwerking met de politie de illegale zender "Hitmachine" uit de lucht gehaald.
Een 17 jarige jongeman zond uit vanaf een locatie aan de Duinkerkerweg, onder de radionaam "Hitmachine". De zender is in beslag genomen en er volgt een proces-verbaal.


Harderwijk - bekeuring voor te laat sluiten


Een horecagelegenheid aan de Stationslaan was afgelopen nacht (9/4) even na 04.00 uur nog open voor het publiek. Men had om 01.00 uur al moeten sluiten. De politie maakt een proces-verbaal op.


Hulshorst - tuinhuisje afgebrand


Een tuinhuisje aan de Oudeweg in Hulshorst is vrijdag rond middernacht volledig afgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam lag het huisje al volledig in de as.
De oorzaak en de schade is nog niet vastgesteld.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --