Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


9 april 2004


Dronken man aangehouden

De politie heeft vrijdagmorgen vroeg op de Laan van Oden een 42-jarige Apeldoornse snorfietser aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie hield de man rond 03.00 uur aan en hij bleek onder invloed te zijn. Hij blies een alcoholpromillage van 1,4. De Apeldoorner is in het verleden al eerder bekeurd voor het rijden onder invloed. De politie nam zijn rijbewijs in en nam de snorfiets in beslag.


Autokrakersslaan toe


Autokrakers hebben de laatste dagen weer op diverse plaatsen toegeslagen. De auto's werden opengebroken op onder meer de Snijdersplaats, de Trommelaarshoeve, de Lange Amerikaweg, de Bierbrouwershorst en aan de Drapeniersdonk. De daders kwamen in de meeste gevallen de auto's binnen door het slot open te breken. Verdwenen zijn onder meer autoradio/cd-spelers, zonnebrillen, een fotocamera en vier wieldoppen. De politie adviseert opnieuw met klem om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten.


Dieven bezoeken bungalowpark


Inbrekers hebben donderdag vijf vakantiehuisjes van een bungalowpark in Uddel bezocht. De daders gebruikten in alle vijf gevallen dezelfde manier om de woningen binnen te komen. Zij braken een raam open om toegang tot de woning te verkrijgen. In alle gevallen waren de bewoners niet thuis. Verdwenen zijn onder meer geld en mobiele telefoons. De politie onderzoekt de inbraken.


Politie pakt winkeldieven


De politie heeft donderdagavond op de Rosariumstraat een 52-jarige man uit Arnhem en een 30-jarige vrouw uit Weesp aangehouden. Het duo had eerder rond 20.00 uur in een winkel aan de Hoofdstraat twee handtassen gestolen. De dieven vluchtten maar de eigenares van de winkel gaf de politie een goed signalement door. Bij aanhouding bleken zij de handtassen, met het label er nog aan, in een blauwe tas bij zich te hebben. De politie bracht de winkeldieven over naar het bureau en sloot hen op voor verder onderzoek in een cel.


Snelheidscontrole


De politie heeft donderdagmiddag op de Elspeterweg in Uddel de snelheid van motorvoertuigen gecontroleerd. Bijna 800 bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er 32 harder dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 75 km.


Verkeerscontrole


De politie heeft donderdagavond op diverse plaatsen in Apeldoorn een algehele verkeerscontrole gehouden. Zo werd er gecontroleerd op het Kanaal Noord, op de Lage Landenlaan en op de Laan van Zevenhuizen. De politie deelde bekeuringen uit voor onder meer het niet hands-free bellen, voor het niet dragen van de autogordel en voor het overschrijden van de maximumsnelheid.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --