Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 april 2004

Snorfietsster gewond

Automobiliste rijdt snorfietsster aan bij het achteruitrijden

Almelo

Op donderdag 8 april omstreeks 10.00 uur vindt er op de kruising Vijverhof en de Kolkstraat een aanrijding plaats tussen een auto en een snorfiets. Een 32-jarige Almelose rijdt met haar auto op de Vijverhof achteruit richting genoemde kruising om daar te kunnen keren. Tijdens het achteruit rijden ziet ze een 83-jarige Almelose op haar snorfiets over het hoofd. De snorfietsster wordt aangereden en komt te vallen. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt (bps: 04-043107)

Verkeerscontroles

Twee rijbewijzen ingenomen bij controles op snelheidsoverschrijding tijdens wegwerkzaamheden

Rijssen

Op donderdag 8 april zijn meerdere verkeerscontroles gehouden op de A1 en de A35. Tussen 09.00 en 15.30 uur zijn 8 automobilisten bekeurd. Daarvan 5x wegens overschrijden van de maximum snelheid. Een 25-jarige automobilist uit Belfast reed 163 km/u waar 120 is toegestaan en moest ter plekke een boete van 270 euro betalen. Een Duitse vrachtwagenchauffeur kreeg een rijverbod van 9 uur omdat hij A) te weinig rust had genoten en b) omdat hij met de tachograafschijf had gerommeld. Voor overige overtredingen (rood licht en inhaalverbod) zijn nog 2 bekeuringen uitgeschreven. (bps: 04-043291)

Almelo

Van 14.00 tot 16.15 uur is gecontroleerd op de A35 bij de wegwerkzaamheden waar een maximumsnelheid geldt van 70 km/u. Van de 1548 passanten zijn er 25 bekeurd wegens snelheidsoverschrijding. Van 1 automobilist, een 38-jarige Hengeloër, is het rijbewijs ingenomen nadat hij met een snelheid van 125 km/u had gereden. (bps: 04-043366)

Tussen 18.30 en 20.00 uur zijn bromfietsen gecontroleerd. In totaal zijn 22 bromfietsen getest op de rollenbank. Daarvan overschreden er 11 de constructiesnelheid. Daarnaast zijn nog eens 3 bromfietsers bekeurd voor overige overtredingen (gladde band 1x en geen bromfietscertificaat 2x)

Nijverdal

Op donderdagmiddag heeft de politie op de route Grotestraat - Bonteweg gecontroleerd op sluipverkeer. Ter plaatse geldt vanaf de Grotestraat een verbod de Bonteweg in te rijden. Er zijn 18 overtreders bekeurd. (bps:04-043386)

Aanhoudingen in mishandelingzaak

Politie houdt zes verdachten aan wegens zware mishandeling tijdens de jaarwisseling

Nijverdal

Naar aanleiding van het onderzoek naar de zware mishandeling in een feesttent aan de Koersendijk in Nijverdal tijdens de jaarwisseling heeft de politie zes verdachten kunnen aanhouden. Het betreffen allen mannen in de leeftijd van 17 tot 22 jaar oud en afkomstig uit Wierden en Nijverdal. Een van hen is inmiddels in vrijheid gesteld. De overige zijn in bewaring gesteld door de rechter commissaris en zijn nog opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie verwacht nog meer aanhoudingen in deze zaak. Op 1 januari werd een 38-jarige beveiligingsman uit Ridderkerk mishandeld tijdens een vechtpartij. De man liep daarbij zware verwondingen op en is daarvan nog maar voor een deel hersteld. De politie heeft voor deze zaak een oproep gedaan in het opsporingsprogramma van RTV Oost "Onder de loep" op 25 maart. (bps: 04-000166)

Aanhouding wegens mishandeling

Politie houdt nog een derde verdachte aan wegens mishandeling

Almelo

Op 2 april kon de politie een derde verdachte, een 16-jarige Almeloër aanhouden wegens betrokkenheid bij een mishandeling in een woning aan de Platanenstraat op 26 maart. Daarbij raakte een 41-jarige Almeloër zwaar gewond. Eerder heeft de politie in deze zaak twee verdachten aangehouden, een 23- en 24-jarige Almeloër. Hen wordt poging tot doodslag dan wel zware mishandeling ten laste gelegd. Alle drie verdachten zijn in bewaring gesteld door de rechter-commissaris en zijn opgesloten. (bps: 04-037427)

Zie voor uw volledigheid eerder verschenen persberichten onderstaand in cursief gedrukt:

31 maart 2004:

Aanhoudingen wegens mishandeling

Twee verdachten aangehouden wegens zware mishandeling

Almelo

Op woensdag 31 maart zijn twee mannen in hun woningen aangehouden wegens zware mishandeling, gepleegd op vrijdag 26 maart in een woning aan de Platanenstraat. Daarbij raakte een 41-jarige Almeloër gewond. De verdachten betreffen een 23- en 24-jarige Almeloër. Beide verdachten zijn voor nader verhoor op gesloten. Hun aandeel in deze mishandeling wordt onderzocht.

28 maart 2004:
Zware mishandeling
Man mishandeld door vijf knapen Almelo
Een 41-jarige inwoner van Almelo is vrijdagavond aan de Platanenstraat zwaar mishandeld. De Politie kreeg een melding binnen waarbij in een woning aan de Platanenstraat gevochten zou worden. Tevens werd medegedeeld dat er sprak zou zijn van messen. Ter plaatse trof de politie de 41-jarige bewoner aan. De man zat helemaal onder het bloed. Ook in de woning lag overal bloed. In zijn aangifte verklaarde de man dat hij door vijf knapen was mishandeld. De mishandelde man had bij één van de knapen drugs gekocht maar was niet helemaal tevreden over de geleverde kwaliteit. Toen hij dit aan de orde stelde werd hij in elkaar geslagen en mishandeld. Hij is met verwondingen aan zijn hoofd en verschillende kneuzingen over zijn hele lichaam naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak (04-037427).

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --