Ingezonden persbericht


K.I.T. eLearning gaat deel uitmaken van de Sylvan Learning Systems groep

Amsterdam, 9 april 2004 Sylvan Learning Systems, Inc. (NASDAQ: SLVN), s werelds grootste aanbieder van hoger onderwijs, heeft vandaag aangekondigd dat ze door de aankoop van K.I.T. eLearning B.V. (K.I.T.) de online markt voor hoger onderwijs buiten de VS betreedt. Tegelijk met deze aankoop is een 10-jarige overeenkomst met de Universiteit van Liverpool getekend.

Het in Amsterdam gevestigde K.I.T. (www.kitcampus.com) is de exclusieve wereldwijde partner van de Universiteit van Liverpool met betrekking tot online studeren. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbieden van online afstudeerprogramma s aan volwassen, werkende studenten in meer dan 80 landen. Het kantoor van K.I.T. in Amsterdam zal het hoofdkantoor worden voor de buitenlandse activiteiten van Sylvan.

Eli Zybert, CEO van K.I.T. zegt: De overname door Sylvan is het bewijs dat K.I.T. één van de meest toonaangevende aanbieders is van online Master programma s in de internationale arena. Deze overeenkomst geeft een positieve impuls aan onze organisatie. Samen met de Universiteit van Liverpool gaan we ongetwijfeld een significante toename zien van onze diensten en zullen we nieuwe programma s gaan introduceren, zoals online postdoctorale diploma s in management, gezondheidszorg en IT.

K.I.T. en de Universiteit van Liverpool lanceerden vier jaar geleden de eerste internetgebaseerde diploma s in Europa middels een exclusieve samenwerking. Vandaag de dag nemen ongeveer 1600 werkende studenten, verspreid over landen als Canada, China, Nederland, Engeland en de VS, deel aan de MBA en MSc die zij aanbieden.

Paula Singer, president van Sylvan Online Higher Education, zegt: Deze acquisitie vertegenwoordigt het samenvallen van onze internationale en online competenties. De toevoeging van K.I.T is een stap voorwaarts voor het online, strategische plan van Sylvan om internationaal te groeien. Het ontwikkelen van online programma s voor ons netwerk van universiteiten in Spanje, Frankrijk en Zwitserland komt hiermee ook in een stroomversnelling.

Einde persinformatie. Vrijdag 9 april 2004.

Over de Universiteit van Liverpool

Deze universiteit is ëën van de meest toonaangevende onderzoeksinstituten in Groot-Brittannië met een bewonderenswaardige diversiteit in expertise van sociale wetenschappen tot (dier)geneeskunde en bouwkunde. De instelling trekt daarom zowel nationale als internationale onderzoekscommissies aan die per jaar goed zijn voor ongeveer tachtig miljoen pond.

Over Sylvan Learning Systems, Inc.

Sylvan Learning Systems (NASDAQ: ALVN) heeft zich tot doel gesteld om een superieure academische opleiding aan te bieden aan ruim 118.000 studenten over de gehele wereld via (online) universiteiten. Inspelend op de wereldwijde snelgroeiende vraag naar hoger onderwijs, biedt Sylvan een grote reeks programma s aan via acht universiteiten in Europa en Zuid-Amerika. Via drie universiteiten biedt Sylvan de steeds groter wordende groep van progressieve, werkende studenten het gemak en de flexibiliteit van online studeren in tal van master- en doctoraalprogramma s in sectoren zoals techniek, onderwijs, bedrijfskunde en de gezondheidszorg.

Over K.I.T .eLearning

Het in Nederland gevestigde K.I.T. eLearnig biedt online studie-oplossingen die specifiek ontwikkeld zijn voor actieve professionals. Als de partner van de universiteit van Liverpool levert het bedrijf MBA en MSc in IT programma s aan over de gehele wereld. De programma s, samengesteld na vijf jaar onderzoek in de specifieke vakgebieden, lopen nu al voor het vierde jaar. Meer informatie via: www.kitcampus.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leads PR:

Bart Maussen b.maussen@leadspr.nl

Tel: 020 5174330

Website: www.leadspr.com

f693a8.jpg

f693ad.jpg

f693b0.jpg

f693b3.jpg

f693b6.jpg

f693b9.jpg

PERSINFORMATIE

PERSINFORMATIE