Gemeente Bergen op Zoom


Programma Stadsschouwburg De Maagd in de maand april

Klezmer Night vrijdag 9 april 20.15 uur
Een gezellige Klezmer Night met topformaties van over de hele wereld èn de stand-up comedian Ralph Levie. Dat betekent: een avond vol afwisselende muziek en vermaak, met optredens van The American Klezmorim, het Hongaars/Amerikaanse Di Naye Kapelye, het Argentijnse Lerner Moguilevsky Duo en de Nederlanse formatie De Coup.

Paasconcert Kiev Koor maandag 12 april 20.15 uur De sfeervolle zuilen, glas-in-lood ramen en fresco's van De Maagd vormen een perfect decor voor dit fascinerende Paasconcert van het befaamde Kiev Koor. Het grote ensemble met kristalzuivere stemmen boekte vele wereldsuccessen, waaronder optredens in Carnegy Hall en het Witte Huis.

Don Quichote dinsdag 13 april 19.00 uur
In kleurrijke kostuums en sprookjesachtige decors komt het verhaal van de dolende ridder tot leven. Dit vrolijke ballet van het Russisch Ballet St. Petersburg e.a., met mooie muziek, spectaculaire danspassen en Kirov-solisten, is voor jong en oud. Er geldt een aantrekkelijke jeugdkorting.

Eurosong koor A58 vrijdag 16 + zaterdag 17 april 20.15 uur 14 Songfestivalhits (mèt introductiefilm) in de originele talen gebracht door 87 Brabantse, Zeeuwse en Vlaamse zangtalenten en een professioneel orkest; dit alles gepresenteerd door de Bergse beroemdheid Gwen Winkel. Bij de show van Koor A58 met als support-act: Roel Felius, winnaar Junior Eurovisiesongfestival, bent u de jury!

Dolfje Weerwolfje zondag 18 april 14.30 uur: uitverkocht!

Paul Haenen-komedie: Treinen kunnen keren donderdag 22 april 20.15 uur Deze echte Paul Haenen-komedie heeft een ware sterrencast met Nelly Frijda (Ma Flodder), Vincent Croiset (Nationale Toneel), Tjitske Reidinga (Ja Zuster, nee zuster) en Hugo Haenen (42nd Street, Sound of Music), winnaar van de Musical Award 2003.

Afscheidsmusical Roll Along Koninklijk Ballet Vlaanderen vrijdag 23 april 20.15 uur
Sondheims hitmusical Roll Allong is de enige die zich achterstevoren afspeelt. Met de allereerste Nederlandse versie van deze Broadwayproductie neemt de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen op flitsende wijze afscheid. Voor u dus de allerlaatste kans om dit populaire gezelschap (Sound of Music, The King and I e.a.) in actie te zien.

The First Lady (Lori Spee e.a.)regie Herman van Veen zaterdag 24 april 20.15 uur
Met een charme die moeiteloos die van de First Lady evenaart kruipt Lori Spee in de huid van Jacky Kennedy Onassis. De veelzijdige actrice/zangeres heeft de hoofdrol in deze aangrijpende biography in song, die zij samen met Herman van Veen maakte. Schitterende liedjes en groot acteertalent tonen u wie de echte Jacky was. Deze voorstelling is Engelstalig.

Rob Kamphues e.a.Oersoep (Try-out) dinsdag 27 april 20.15 uur Wat doe je als je maar 5 minuten krijgt om uit te leggen waarom de mensheid moet blijven bestaan? Daarom draait het in de eerste cabaretshow van het komische trio Rob Kamphues, Coen Jutte en Peer van den Berg. Oersoep: muziek, beeld, science fiction, humor ... en dat alles real life!

Cabarestafette vrijdag 30 april 20.15 uur
Na al die Koninginnedagdrukte begint de avond met achterover leunen in een pluche theaterstoel ... om er na een minuut al dubbel te liggen! Want de cabaretsuccessen Zusje Voogd, Reijn & Goed en Arnoud Kaldeway bestormen De Maagd met een dolkomische Cabarestafette vol verrassende scènes uit nieuwe programma's.

Zie ook: www.demaagd.nl