Ingezonden persbericht

Revolutie in huis aan/verkoop traject

Het kan anders en DAT doen we

HOORN, 20040409 -- M.i.v. 12-04 lancering nieuwe Trend: "Wonen Zonder Zorgen"


Hoorn, 05-04-04: HomeCAre Formule (afgekort HOCAF), biedt huidige-, toekomstige huisbezitters de mogelijkheid om veel geld te besparen, door het traject van aankoop t/m het bewonen te regelen!

Dit ondanks het "traineren tot werkelijke tegenwerking"van de gevestigde Orde! Alle nu gebruikelijke kosten zijn variabele kosten, van Makelaar, Taxatie, eventuele Bouwkundige keuring, Hypotheek, Notaris en onderhoud nadien: d.m.v. diverse abonnementen + 5 jaar nazorg: één vast Tarief!

Ook via de politiek probeert HomeCAre Formule, aandacht te krijgen voor het o.i. onvoldoende naleven van het in het Nieuw Burger Wetboek, Art. 17, gestelde, o.a.: verkoper heeft een meldplicht, koper een onderzoeksplicht en Wet Financiële dienstverlening verplicht tot zorgplicht!

Daar het onder de aandacht brengen van bovenstaande, niet direct in het belang is, van provisie en percentages afhankelijke partijen, wordt dit onvoldoende gedaan!

Op het moment van hypotheekafsluiting, moet men aan vele eisen voldoen, doch het onderpand waarop de hypothecaire lening rust, daar wordt onvoldoende naar nagekeken. De Taxatie, een verplichting, door de hypotheekverstrekkers gewenst, betreft meer de commerciële waarde, dus onderpandwaarde, dan de bouwtechnische staat. De Taxateur heeft onvoldoende bouwtechnische kennis om het één en ander te kunnen constateren.

De kosten om een huis te kopen/verkopen zijn door de enorme prijsstijgingen van deze, evenredig gestegen! Steeds meer nieuwe hypotheekvormen met de naam bescherming erin verwerkt.
Beschermen tegen eventuele, latere onvrijwillige werkloosheid en arbeidsongeschiktheid ?

Samen met HomeCAre Formule wordt voorkomen dat de aankoop van een woning een miskoop is. In ieder geval weet men wat men koopt en kan zodoende beter bepalen of vraagprijs/waarde één zijn!




Ingezonden persbericht