PERSBERICHT - 2004-03-31

Met optredens van o.a. Anatevka, Bob de Bouwer, Kareltje & Pet, Brum, Carlijn

Magisch feest in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn gaat weer open. Vanaf vrijdag 9 april 2004 wordt er zowel buiten als binnen veel show & entertainment gepresenteerd. Naast spannende attracties trakteert het park families met kinderen op shows vol met humor, fantasie, dans en acrobatiek.

Showagenda
Alle shows in Avonturenpark Hellendoorn staan op de nieuwe showagenda. Zo kun je in één oogopslag zien waneer je je eigen helden kunt verwachten. Avonturenpark Hellendoorn is er trots op om het seizoen direct goed te beginnen met de show Compu 4 us van Anatevka, bekend van Fox Kids, en supergoochelaar Ronald Moray.

Op 12 april (Tweede Paasdag) zorgt dit enthousiaste duo voor een stoere show met veel humor die gericht is op kids. Anatevka presenteert de show, zingt liedjes en dans met de kinderen uit de zaal terwijl Ronald allerlei mysterieuze goochelacts laat zien.

Naast de spannende en bekende attracties als de Sungai Kalimantan, de Discovery Club en de succesvolle nieuwe attractie van 2003: de 3 Geheime Torens, kunnen de kinderen Kareltje & Pet in het ècht zien.

Deze kok en geheim agent treden met hun interactieve shows ook in 2004 op in het Gouden Theater Paleis van het park. En ze krijgen ook diverse van hun beroemde vrienden in hun shows te gast. Want op 9, 31 mei en 20 juni is Bob de Bouwer te zien in hun nieuwe show en rijdt de dappere Brum op 6 juni zomaar de show binnen. Na afloop van iedere voorstelling is er gelegenheid om Bob de Bouwer en Brum te ontmoeten èn om zelfs met hen (gratis) op de foto te gaan!

Magische feesten
Magie en fantasie spelen ook een grote rol in de shows van Carlijn. Op zondag 16 mei en 27 juni neemt deze sprookjesgoochelaar de kinderen mee naar de toverwereld. Net als Carlijn is ook Henk Arnoldus uitgeroepen tot Nederlands Kampioen goochelen voor kinderen. Zijn konijn, een dwangbuis en een koffer vol trucs zijn de hoofdingrediënten van zijn shows op zondag 2 en 30 mei.

Gelukkig worden ook ouders, opas en omas niet vergeten. Grote goocheltrucs, oftewel illusies, nemen iedereen mee naar de wereld van magie en het onmogelijke. De illusieshows van Georges Hilaul op zondag 13 juni en 11 juli zijn hypermodern, vol special effects en vooral bizarre illusies. En als je je ogen niet kunt geloven, kijk dan nog maar eens goed naar Gina & Johnny! In hun shows op zondag 23 mei en 4 juli balanceren zij met blindelings vertrouwen. Komische acts zorgen voor een show van hoog niveau boordevol temperament en passie.

Feestelijke shows en evenementen
In de zomer presenteert Avonturenpark Hellendoorn tijdens de maanden juli en augustus vanuit de overdekte Villa Kek de zomershow Vlucht 7; Op zoek naar het grote geluk. In de villa ontmoet je Kareltje & Pet en hun bijzondere vrienden zoals Kek de Spelletjesgek, Kale Koos alias Harige Harrie en Katinka. En natuurlijk is het daar feest, want er is van alles te doen.

Het seizoen kent tenslotte weer een griezelig einde. Want in de herfstvakantie wordt Avonturenpark Hellendoorn weer omgetoverd tot Heksendoorn. De heksen en ander gespuis hebben zich weer genesteld in de Discovery Club en ook Kareltje & Pet krijgen te maken met enge heksenstreken.

De shows in Avonturenpark Hellendoorn variëren per seizoen. In het voorjaar zijn er bijna iedere zondag magische avonturen te beleven in het Gouden Theater Paleis waar (inter)nationaal bekende artiesten zijn te zien en te ontmoeten. In de zomer is het feest in Villa Kek op het evenemententerrein in het park en in het najaar griezelen rondom de Discovery Club. Naast al dit nieuws zijn er zeker weer de bekende activiteiten zoals de 9 Zinderende Zomeravonden en Avonturen Buffetten waarvoor u niet hoeft te reserveren. Kom maar langs als je durft!

Praktische informatie
Avonturenpark Hellendoorn is geopend van 9 april t/m 31 oktober, dagelijks van 10.00 tot 17.00/18.00 uur. Van 27 t/m 29 juli, 3 t/m 5 augustus en van 10 t/m 12 augustus is het park zelfs geopend tot 21.00 uur (Negen Zinderende Zomeravonden).

De entreeprijs vanaf 3 jaar is 16,00 per persoon en in juli en augustus 17,00 per persoon. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis evenals 55+ die op de vrijdag langs willen komen. Senioren (65+) en gehandicapten krijgen 50% per persoon korting op de normale entreeprijs. Groepen vanaf 20 personen ontvangen 3,50 korting op de normale entreeprijs. Een abonnement nemen op Avonturenpark Hellendoorn kan ook. De seizoenspas ontvangt u al voor maar 37,50 per persoon.

Einde persbericht
Verscholen tussen de bossen aan de rand van de Sallandse heuvelrug specialiseert Avonturenpark Hellendoorn zich in attracties en shows voor jonge gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar. Veel van de ruim 30 attracties zijn speciaal voor hen toegankelijk, zoals de nieuwe attractie: de 3 Geheime Torens.

In 2001 is Avonturenpark Hellendoorn toegetreden tot het Franse Grévin et Compagnie. Deze groep is gespecialiseerd in Europese vrijetijds- en toeristische parken voor families. Zij telt jaarlijks bijna 5 miljoen bezoekers en verenigd attractieparken met een bijzonder karakter die erg met de regionale en/of nationale markt zijn verbonden.

Voor meer informatie of voor het opvragen van fotos in hogere resolutie kunt u contact opnemen met Avonturenpark Hellendoorn, t.a.v. Eddy den Boer en Nynke de Weert, telefoonnummer 0548 659159 (www.avonturenpark-hellendoorn.nl).