CBS

Jaarverslag CBS 2003

Het jaarverslag 2003 van het Centraal Bureau voor de Statistiek wordt uitgebracht onder een CBS-wet die per 3 januari 2004 in werking is getreden. Met deze wet is formeel de status van Zelfstandig Bestuurs Orgaan (ZBO) aan het CBS toegekend.

In 2003 heeft het CBS actief gezocht naar nieuwe aandachtsgebieden en naar de mogelijkheden om daarvoor binnen het eigen programma ruimte vrij te maken. Dit heeft geresulteerd in een nieuw Meerjarenprogramma dat is goedgekeurd door de Centrale Commissie van de Statistiek, het zelfstandig bestuursorgaan dat het CBS inhoudelijk aanstuurt.

Eind 2003 werd afscheid genomen van directeur-generaal Van Noort. Hij is opgevolgd door directeur-generaal Van der Veen.

Het jaarverslag 2003 van het CBS bestaat uit een bedrijfsmatige verantwoording en een aantal statistische dossiers.

Het bedrijfsmatige deel geeft onder andere aan hoe het CBS een start heeft gemaakt om te komen tot een technische ICT-infrastructuur die bedrijfszeker, veilig en modern is. Het bedrijfsmatig deel bevat tevens statistieken over personeel en financiën. De statistische dossiers gaan in op een aantal belangrijke CBS-projecten:


* De virtuele Volkstelling

* Innovatie en scannerdata

* Een nieuwe ziekteverzuimstatistiek

* Naar snelle en verbeterde informatie over decentrale overheden
* Nieuwe waarnemingsmethoden energiestatistieken
* Het CBS denkt mee over nieuwe statistische methoden

PB04-703
9 april 2004
11.00 uur
Dit is een samenvatting van het jaarverslag 2003
Centraal Bureau voor de Statistiek