Politie Amsterdam-Amstelland

Controle zwaar vervoer

9-4-2004. Agenten van het wijkteam Aalsmeer hebben donderdag een grote verkeerscontrole gehouden op het VBA-terrein aan de Legmeerdijk. Zij werden ondersteund door de technische dienst van de Verkeerspolitie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat.De controle duurde van zes uur 's morgens tot half twee 's middags. Er werden 35 personenauto´s en 22 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen van de Wegenverkeerswet en de Wet Goederenvervoer. Eén vrachtwagen had dermate slechte remmen dat hij onder politiebegeleiding naar een reparatieplaats is gebracht. Een automobilist deed afstand van zijn auto toen bleek dat de bodemplaat bijna over de gehele lengte was doorgeroest. De auto zal worden vernietigd.

---

Gewapende automobilist ook verdacht van schietpart
9-4-2004. De man die dinsdag werd gearresteerd nadat hij bij een controle door de politie een vuurwapen probeerde te trekken wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij op 19 maart in een horecagelegenheid aan de Jan Evertsenstraat. Daarnaast wordt hij verdacht van een bedreiging met een vuurwapen bij het benzinestation waar hij werd overmeesterd. De man wordt vandaag voorgeleid bij de officier van justitie.
Overval fastfoodrestaurant: getuigen gezocht
Bureau Diemen

6-4-2004. Het wijkteam Diemen is op zoek naar getuigen van een overval die maandagavond plaatsvond op een fastfood restaurant aan Sniep. Terwijl in het restaurant een aantal mensen zat te eten, kwamen twee negroïde mannen de zaak binnen. Een van de mannen had een kerstmuts op, de andere man trok bij binnenkomst een bivakmuts over zijn hoofd. De overvallers bedreigden het personeel met een vuurwapen en eisten geld. Zij trokken de kassaladen uit de kassa en verlieten de zaak. Met hun buit vluchtten zij in een kleine, rode auto. Bent u getuige geweest of heeft u informatie over deze overval bel dan met: (0900) 8844.
Blauwe Lijn 3 in volle gang


9-4-2004. Donderdag 8 april is de regiopolitie Amsterdam-Amstelland opnieuw een groot offensief begonnen tegen overlast en criminaliteit op en rond de metrolijnen en de bijbehorende treinstations. Ook dit keer wordt samen met diverse partners de overlast en criminaliteit op en rond metro- en treinstations aanpakt. Het actiegebied is uitgebreid en onder het motto 'tegenhouden' worden op de doorgaande wegen in Amsterdam (Centrum/Oost/Zuid en Zuidoost) extra controles uitgevoerd. Bij deze acties wordt onder andere de Catch-Ken ingezet. De actie duurt tot en met 10 april.

Resultaten
Donderdagmiddag en -avond werden duizenden reizigers in het openbaar vervoer gecontroleerd. Er werden ruim 8500 auto's gecontroleerd, 57 personen aangehouden voor onder andere het overtreden van de Opiumwet, het opgeven van een valse naam, dronken achter het stuur zitten, openstaande signaleringen en autodiefstal. Daarnaast werden 541 mensen op de bon geslingerd. 2 Gestolen auto's werden getraceerd en vijf auto's die op naam van katvangers stonden werden in beslag genomen. De Dienst Motorrijtuigenbelasting controleerde ruim 2300 voertuigen. 35 auto's reden met een zogenaamd grijs kenteken terwijl dit een geel kenteken had moeten zijn. De eigenaren krijgen hiervoor een fiscale boete.
Lees meer...
Man beroofd van bromfiets


7-4-2004. Dinsdagmorgen rond halfvijf werd een 31-jarige man met geweld van zijn bromfiets beroofd. Het slachtoffer werd van zijn zwarte snorfiets geslagen toen hij wegreed bij een discotheek in de Handboogstraat. Toen de man op de grond lag, werd hij door drie personen geschopt. Een van de daders, een Noord-Afrikaanse man van ongeveer 20 jaar, reed weg op de bromfiets in de richting van de Heiligeweg. De overige berovers vluchtten lopend in dezelfde richting. Het slachtoffer, dat de snorfiets had geleend, raakte lichtgewond.

Getuigen kunnen zich melden bij het Coördinatiepunt Straatroof: (020)
559 3221.

Snorfiets
merk: Yamaha
type: Axis
kleur: zwart
Bijzonderheden; door een eerdere aanrijding heeft de snorfiets schade aan de linkervoorzijde. De kap ontbreekt op deze plek en is vervangen door een houten balk.