Politie Friesland

Politieberichten van 9 april 07.00 uur t/m 13.00 uur

Fryslân 09-04-2004 - Voor meer informatie kunt u tot 15.00 uur bellen met Bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Leeuwarden: bromfietscontrole
Donderdag werd tussen 07.00 uur en 15.15 uur een bromfietscontrole gehouden aan de Heliconweg en het Waagplein. Er was speciale aandacht voor het vermogen van de bromfietsen. Daarnaast werden de bromfietsverzekering, de helm en de technische conditie van de bromfiets gecontroleerd. Tijdens de controle werd proces-vebaal uitgeschreven voor de volgende zaken:
te veel vermogen: 25 keer
geen bromfietscertificaat: 3 keer
rijden zonder helm: 2 keer
rijden zonder verzekering: 2 keer
ontbreken van de gele bromfietsplaat: 2 keer
overig: 3 keer.
Tot slot werd een scooter in beslag genomen die gestolen was. Zowel de 21-jarige bestuurder uit Leeuwarden als de 19-jarige eigenaar uit Leeuwarden werden verhoord. Later bleek dat de bromfiets in 2001 in Hilversum was weggenomen en sindsdien meerdere keren van eigenaar was gewisseld. In totaal werkten 10 agenten mee aan de bromfietscontrole.

Hurdegaryp: ongeval met letsel
Donderdag raakte om 14.00 uur een bromfietser gewond tijdens een eenzijdig ongeval aan de Rijksstraatweg. Het slachtoffer, een 22-jarige inwoner van Hurdegaryp, werd met een gebroken been per ambulance naar het MCL-Zuid ziekenhuis te Leeuwarden gebracht. De bromfietser raakte in een bocht, door een inschattingsfout, een vluchtheuvel en sloeg over de kop. Toezichthouders voerden de bromfiets af.

Sneek: autobrand
Vrijdag verleende de politie om 06.30 uur assistentie tijdens een autobrand aan de Monnikmolen. Er raakte niemand gewond. Agenten waren eerder aanwezig dan de brandweer en blusten het vuur met een brandblusser. De brandweer bluste de brand tot het vuur helemaal gedoofd was. De 38-jarige eigenaar uit Sneek ontdekte na een korte rit dat er rook onder de motorkap vandaan kwam.

Broeksterwoude: bedrijfsinbraak
Tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 08.30 uur werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Broeklaan. Er werd een portemonnee met inhoud weggenomen. Men kwam het pand binnen door een deur te forceren. Een 53-jarige inwoner van Wouterswoude deed aangifte.