Politie Amsterdam-Amstelland

2 mannen gepakt wegens vuurwapenbezit
9-4-2004. Donderdagavond rond half negen werden in een woning in de Bos en Lommerbuurt twee mannen aangehouden in verband met vuurwapenbezit. Een vuurwapen en bijbehorende munitie werden in beslag genomen. Een van de verdachten was eveneens in het bezit van een hoeveelheid verdovende middelen.

---
Blauwe Lijn 3 in volle gang
9-4-2004. Donderdag 8 april is de regiopolitie Amsterdam-Amstelland opnieuw een groot offensief begonnen tegen overlast en criminaliteit op en rond de metrolijnen en de bijbehorende treinstations. Ook dit keer wordt samen met diverse partners de overlast en criminaliteit op en rond metro- en treinstations aanpakt. Het actiegebied is uitgebreid en onder het motto 'tegenhouden' worden op de doorgaande wegen in Amsterdam (Centrum/Oost/Zuid en Zuidoost) extra controles uitgevoerd. Bij deze acties wordt onder andere de Catch-Ken ingezet. De actie duurt tot en met 10 april.
Resultaten
Donderdagmiddag en -avond werden duizenden reizigers in het openbaar vervoer gecontroleerd. Er werden ruim 8500 auto's gecontroleerd, 57 personen aangehouden voor onder andere het overtreden van de Opiumwet, het opgeven van een valse naam, dronken achter het stuur zitten, openstaande signaleringen en autodiefstal. Daarnaast werden 541 mensen op de bon geslingerd. 2 Gestolen auto's werden getraceerd en vijf auto's die op naam van katvangers stonden werden in beslag genomen. De Dienst Motorrijtuigenbelasting controleerde ruim 2300 voertuigen. 35 auto's reden met een zogenaamd grijs kenteken terwijl dit een geel kenteken had moeten zijn. De eigenaren krijgen hiervoor een fiscale boete.
Lees meer...
Dodelijk ongeval: getuigen gezocht
7-4-2004. De politie zoekt getuigen van het dodelijke ongeval in de Jan Evertsenstraat waarbij een voetganger onder de tram kwam op zaterdag 3 april. Het onderzoeksteam heeft nog diverse vragen over de toedracht. Bent u getuige geweest, maar heeft u nog niet met de politie gesproken bel dan met bureau Surinameplein: (0900) 8844. De politie is met name op zoek naar een vrouw, die getuige is geweest van het ongeluk en bijzonder aangedaan was. Zij wordt nadrukkelijk verzocht te bellen met bovenstaand telefoonnummer. Jonge winkeldief heeft vleesmes
9-4-2004. Donderdagochtend rond half twaalf werd een 14-jarige jongen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachte was in het gezelschap van twee andere jongens.Tijdens hun vlucht werd een van hen door het winkelpersoneel aangehouden. Hierbij ontstond een vechtpartij. Twee van de winkeldieven wisten te ontkomen. Politiemensen troffen in een mouw van de aangehouden winkeldief een vleesmes aan.

---

Verdachte steekpartij meldt zich

9-4-2004. Donderdagavond rond kwart voor acht kwam een gewonde man het politiebureau Beursstraat binnenlopen. Hij was in zijn bovenlichaam gestoken. Politiemensen stelden een nader onderzoek in om de verdachte te achterhalen. Deze kwam zichzelf even later op een politiebureau melden. Hij ontkende iets met de steekpartij te maken te hebben. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
Beloning in zaak Brielsman

7-4-2004. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van e. 20.000,- uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van de zaak Brielsman.
De 71-jarige mevrouw Brielsman werd op maandagmiddag 15 maart dood aangetroffen in haar woning op Bovenover in Amsterdam. Tijdens het rechercheonderzoek naar haar gewelddadige dood werd duidelijk dat ze die ochtend gewinkeld had bij de C-1000 op het Buikslotermeerplein. Tevens bleek dat er diezelfde ochtend, nadat ze had gewinkeld, meerdere pogingen werden gedaan geld uit de muur te halen met de uit haar woning verdwenen pinpas. Dit gebeurde bij een giromaat bij het postkantoor op het Buikslotermeerplein. Het rechercheteam wist camerabeelden te achterhalen van de man die de pinpas hoogstwaarschijnlijk heeft gebruikt.
De opnamen zijn vorige week getoond in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH. Dit leverde vier tips op die nog worden onderzocht. Woensdagavond besteedt Ter Plaatse nogmaals aandacht aan de zaak.
Lees hier meer over deze zaak...
Controle zwaar vervoer

9-4-2004. Agenten van het wijkteam Aalsmeer hebben donderdag een grote verkeerscontrole gehouden op het VBA-terrein aan de Legmeerdijk. Zij werden ondersteund door de technische dienst van de Verkeerspolitie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

De controle duurde van zes uur 's morgens tot half twee 's middags. Er werden 35 personenauto´s en 22 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen van de Wegenverkeerswet en de Wet Goederenvervoer.

Eén vrachtwagen had dermate slechte remmen dat hij onder politiebegeleiding naar een reparatieplaats is gebracht. Een automobilist deed afstand van zijn auto toen bleek dat de bodemplaat bijna over de gehele lengte was doorgeroest. De auto zal worden vernietigd.

---
Gewapende man ook verdacht van schietpartij
9-4-2004. De man die dinsdag werd gearresteerd nadat hij bij een controle door de politie een vuurwapen probeerde te trekken wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij op 19 maart in een horecagelegenheid aan de Jan Evertsenstraat. Daarnaast wordt hij verdacht van een bedreiging met een vuurwapen bij het benzinestation waar hij werd overmeesterd. De man wordt vandaag voorgeleid bij de officier van justitie.