Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 9 april 2004

Alkmaar 09-04-2004 - 15.00 uur

Drie aanhoudingen na vechtpartij op Waagplein
Alkmaar, vrijdag 9 april 2004.
Na een vechtpartij op het Waagplein zijn drie Alkmaarders aangehouden. Het gaat om mannen van 19, 21 en 23 jaar oud. Bij de vechtpartij raakte een 23-jarige man uit Heerhugowaard gewond aan zijn hoofd, hij is even bewusteloos geweest. De man is met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis ter observatie. De 21-jarige man en de 19-jarige man zijn aangehouden op verdenking van het deelnemen aan een vechtpartij waarbij het slachtoffer meerdere keren is geschopt en geslagen. De derde verdachte, de 23-jarige man, is aangehouden omdat hij de politie hinderde bij de aanhouding van de verdachten. Later bleek dat ook hij bij de vechtpartij betrokken was. De drie mannen worden allen vandaag voorgeleid.

Huiselijk geweld
Heerhugowaard, donderdag 8 april 2004.
Op donderdagavond is een 44-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 42-jarige ex-vrouw. In de woning ontstond een ruzie die eindigde op straat. Het slachtoffer liep geen zichtbare verwondingen op. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken achter het stuur
Heiloo, vrijdag 9 april 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag is een 46-jarige man uit Akersloot aangehouden op de Kanaalweg. Hij moest blazen en kwam tot een uitslag van 590 ug/l (220 ug/l is toegestaan). Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bommelding
Alkmaar, vrijdag 9 april 2004.
Rond 1.00 uur 's nachts kwam bij de politie de melding binnen dat er een verdacht pakketje was aangetroffen door een storingsmonteur. Het pakketje lag op een van de perrons van het NS station. Het station werd ontruimd en het treinverkeer stilgelegd. Er werd een politiespeurhond ingezet en die sloeg niet aan. Het bleek om een nepexplosief te gaan. Omstreeks 4.30 uur is het station weer vrijgegeven. Er wordt een onderzoek ingesteld naar het pakketje.

Botsing met boom
Bergen, vrijdag 9 april 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag is een 29-jarige man uit Egmond aan Zee in botsing geraakt met een boom op de Herenweg in Bergen. Hij verloor de macht over het stuur, raakte een verkeersbord en enkele bomen. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Er is vermoedelijk alcohol in het spel geweest.