Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, vrijdag 9 april 2004

Den Helder 09-04-2004 - 15.00 uur

Twee aanhoudingen na bedreiging
Den Helder, donderdag 8 april 2004.
In de Beerzestraat zijn op donderdagavond een 34-jarige vrouw en haar 15-jarige zoon aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het bedreigen van meerdere personen met een mes. Toen de politie ter plekke was, ontstond er een oploop voor de deur van de woning van de vrouw. Zij gooide aardewerk door een raam naar buiten richting agenten die bezig waren met de aanhouding van haar zoon. Daarop is zij aangehouden. De 15-jarige jongen is aangehouden omdat hij met een wapen op zak rondliep.

Diefstal uit woning
Den Helder, donderdag 8 april 2004.
Op donderdagmiddag is ingebroken bij een woning aan de Vismarkt. Het hele huis was doorzocht, het is nog niet duidelijk wat er allemaal is weggenomen. De daders zijn binnen gekomen via de keukendeur. Zij hebben ook de tuindeuren open gebroken.

Drie mannen aangehouden na ongeregeldheden schoolfeest Schagen, vrijdag 9 april 2004.
Na een schoolfeest aan de Loet in Schagen zijn er verschillende vechtpartijen ontstaan. De politie heeft twee mannen aangehouden. In Schagen werd ter hoogte van de Loet een 16-jarige man uit Schagen aangehouden. Hij word verdacht van het steken met een bierglas. Daarnaast is bij de Loet een 17-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij wordt verdacht van het niet opvolgen van een vordering van een politieambtenaar. Vanaf station Schagen zijn drie politieagenten met de groep jongeren meegereisd naar station Den Helder. In de trein is een andere 17-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens belediging van een politieambtenaar. Aangekomen op station Den Helder, probeerde deze man weg te rennen. Hij werd echter achtervolgd en kon worden opgepakt. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd
Den Helder, vrijdag 9 april 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag is tijdens een alcoholcontrole op de Middenweg een 39-jarige man uit Den Helder aangehouden. De uitslag van de blaastest bleek 640 ug/l, dat is bijna drie keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken en zonder rijbewijs achter het stuur
Den Helder, vrijdag 9 april 2004.
Op de Louisehof is een 17-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden omdat ze onder invloed en zonder rijbewijs reed. De uitslag van de blaastest was 545 ug/l (220 toegestaan). Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt.