Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 9 april 2004

Hoorn 09-04-2004 - 15.00 uur

Acht bekeuringen bij verkeerscontrole
Grootebroek, donderdag 8 april 2004.
Tijdens een verkeerscontrole die van 15.30 tot 17.30 uur werd gehouden op de Industrieweg zijn in totaal acht bekeuringen geschreven voor onder andere overbelading van een aanhangwagen, rijden zonder rijbewijs E, het niet juist bevestigen van de losbreekremkabel en het rijden met een radarverklikker.

Verkeerscontroles Hoorn
Hoorn, donderdag 8 april 2004.
Tijdens een verkeerscontrole met behulp van lasers zijn op de Oosterscheldeweg tussen 14.30 en 15.30 uur vier snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u waar 50 is toegestaan. Een automobilist werd bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Hoorn, donderdag 8 april.
Bij een controle op het Stationsplein, het Betje Wolfplein en de Weel zijn tussen 13.00 en 16.00 uur 19 bekeuringen geschreven. Twaalf personen reden door rood licht, vier automobilisten droegen geen gordel, één persoon geen valhelm en er werden twee bekeuringen geschreven voor het niet handsfree mobiel bellen.

Hoorn, 8 april 2004.
Tussen 20.00 en 21.00 uur werd op het Stationsplein een technische verkeerscontrole gehouden die zich richtte op bromfietsen. Daarbij zijn vijf bekeuringen geschreven: twee voor overschrijding van de snelheid, één voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat, één voor het ontrecht voeren van de oranje vlakken en één voor het niet handsfree telefoneren.

Verkeerscontroles Wognum, Berkhout en Andijk
Wognum, vrijdag 9 april 2004.
Vanochtend tussen 8.30 en 10.00 uur is een verkeerscontrole gehouden op de Hoornseweg in Wognum. Daarbij zijn vijf automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Tussen 10.15 en 11.45 uur is een snelheidscontrole gehouden op het Westeinde in Berkhout. Daarbij zijn twee automobilisten staande gehouden omdat ze de maximaal toegestane snelheid overtraden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 69 km/u waar 50 is toegestaan.
Vanaf 12.30 tot 14.00 uur controleerden de agenten op de Kleingouw in Andijk. Acht personen werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordels.

Diefstal auto
Zwaag, donderdag 8 april 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Kieftentuin een personenauto ontvreemd. Het gaat om een grijze Opel Kadett, kenteken YX-41-BJ. Daarnaast lagen in de auto een decoupeerzaag en een autoradio.

Alcoholcontrole
Bovenkarspel, donderdag 8 april 2004.
Op donderdagavond tussen 19.00 en 21.30 uur is een alcoholcontrole gehouden op de Florasingel in Bovenkarspel, de Raadhuislaan in Grootebroek en de Oosterwijzend in Hoogkarspel. Daarbij zijn in totaal 188 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Een automobilist, een 42-jarge man uit Grootebroek, kreeg een rijverbod. Hij blies 360 ug/l. Daarnaast werden in totaal drie bekeuringen geschreven voor het rijden met een kind voorin de auto, het niet dragen van de autogordel en er werd een bromfiets uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek.

Dronken achter het stuur
Zwaag, vrijdag 9 april 2004.
Op de Oostergouw in Zwaag is in de nacht van donderdag op vrijdag een 20-jarige man uit Spanbroek aangehouden. Hij negeerde het rode verkeerslicht en reed slingerend over de weg. Bij de blaastest bleek de uitslag 500 ug/l te zijn. De man heeft een rijverbod gekregen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak supermarkt
Hoorn, donderdag 8 april 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een supermarkt aan de Drieboomlaan. De daders hebben de toegangsdeur geforceerd en zijn zo binnen gekomen. Het is nog niet bekend welke goederen allemaal worden vermist.