Laurus NV

Laurus verkoopt Assural aan Aon Groep Nederland bv

Rotterdam/'s-Hertogenbosch, 9 april 2004 - Aon Groep Nederland bv en Laurus N.V. maken vandaag bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname van de activiteiten van Assural B.V., onderdeel van Laurus N.V. De assurantieportefeuille en de handelsnaam Assural zijn onderdeel van deze transactie.

De verkoop van Assural past in het beleid van Laurus om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten.

John van der Steen, directievoorzitter van Aon Nederland zegt:"Assural heeft veel ervaring in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB), zoals supermarkten, slijterijen, drogisterijen en dierenspeciaalzaken. Deze overname past binnen onze strategie, omdat wij onze kennis verder willen blijven uitbouwen. Met deze aankoop creëren wij bovendien een regionale aanwezigheid in de omgeving van Den Bosch".

Assural is in 1978 opgericht en richt zich met name op het inkopen van verzekeringen voor Laurus en voor franchiseondernemers en van personeelsverzekeringen voor personeelsleden van Laurus. Vooralsnog worden de activiteiten voortgezet onder de naam Assural.

De negen Laurus-medewerkers die verbonden zijn aan Assural en die werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Den Bosch, zullen overgaan naar Aon. Tot het moment dat Aon in regio Den Bosch een kantoor opent, zullen zij echter op het Laurus-hoofdkantoor werkzaam blijven.

Over Aon
Aon, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. Aon is één van de grotere financiële dienstverleners ter wereld en heeft in Nederland 1.450 medewerkers. Het wereldwijde netwerk van Aon omvat circa 600 kantoren in meer dan 120 landen en ruim 54.000 medewerkers. Aon Nederland maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA, een onderneming gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening. Aon Corporation is genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE). Zie ook www.aon.nl.



Laurus NV