Politie Amsterdam-Amstelland


---

21-jarige vrouw en ziek kind vermist

9-4-2004. Na onderzoek door de sociale jeugd- en zedenpolitie (SJZP) is vast komen staan dat een 21- jarige vrouw en haar tweejarig dochtertje sinds enige tijd vermist worden. De moeder heet: Isa Tomas Carlos. Haar dochtertje is genaamd: Joisa Tomas Carlos.

Isa Tomas Carlos

Moeder

Beiden zijn afkomstig uit Angola. Het dochtertje heeft dringend medicatie nodig in verband met haar ziekte. Vanwege haar verblijfstatus is het niet aannemelijk dat zij Nederland verlaten hebben. De partner van de moeder, tevens vader van het meisje, is nog niet gelokaliseerd. De zaak kwam aan het licht omdat de vrouw en het meisje niet verschenen op afspraken in het ziekenhuis.

Joisa Tomas Carlos

Dochter

Getuigen of mensen die informatie hebben over de vermisten kunnen bellen met de SJZP, via nummer: (020) 559 2585.
---

Blauwe Lijn 3 in volle gang

9-4-2004. Donderdag 8 april is de regiopolitie Amsterdam-Amstelland opnieuw een groot offensief begonnen tegen overlast en criminaliteit op en rond de metrolijnen en de bijbehorende treinstations. Ook dit keer wordt samen met diverse partners de overlast en criminaliteit op en rond metro- en treinstations aanpakt. Het actiegebied is uitgebreid en onder het motto 'tegenhouden' worden op de doorgaande wegen in Amsterdam (Centrum/Oost/Zuid en Zuidoost) extra controles uitgevoerd. Bij deze acties wordt onder andere de Catch-Ken ingezet. De actie duurt tot en met 10 april.

Resultaten
Donderdagmiddag en -avond werden duizenden reizigers in het openbaar vervoer gecontroleerd. Er werden ruim 8500 auto's gecontroleerd, 57 personen aangehouden voor onder andere het overtreden van de Opiumwet, het opgeven van een valse naam, dronken achter het stuur zitten, openstaande signaleringen en autodiefstal. Daarnaast werden 541 mensen op de bon geslingerd. 2 Gestolen auto's werden getraceerd en vijf auto's die op naam van katvangers stonden werden in beslag genomen. De Dienst Motorrijtuigenbelasting controleerde ruim 2300 voertuigen. 35 auto's reden met een zogenaamd grijs kenteken terwijl dit een geel kenteken had moeten zijn. De eigenaren krijgen hiervoor een fiscale boete.

Lees meer...

---

Dodelijk ongeval: getuigen gezocht

7-4-2004. De politie zoekt getuigen van het dodelijke ongeval in de Jan Evertsenstraat waarbij een voetganger onder de tram kwam op zaterdag 3 april. Het onderzoeksteam heeft nog diverse vragen over de toedracht. Bent u getuige geweest, maar heeft u nog niet met de politie gesproken bel dan met bureau Surinameplein: (0900) 8844.

De politie is met name op zoek naar een vrouw, die getuige is geweest van het ongeluk en bijzonder aangedaan was. Zij wordt nadrukkelijk verzocht te bellen met bovenstaand telefoonnummer.
---

Jonge winkeldief heeft vleesmes

9-4-2004. Donderdagochtend rond half twaalf werd een 14-jarige jongen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachte was in het gezelschap van twee andere jongens.Tijdens hun vlucht werd een van hen door het winkelpersoneel aangehouden. Hierbij ontstond een vechtpartij. Twee van de winkeldieven wisten te ontkomen. Politiemensen troffen in een mouw van de aangehouden winkeldief een vleesmes aan.

---

Verdachte steekpartij meldt zich

9-4-2004. Donderdagavond rond kwart voor acht kwam een gewonde man het politiebureau Beursstraat binnenlopen. Hij was in zijn bovenlichaam gestoken. Politiemensen stelden een nader onderzoek in om de verdachte te achterhalen. Deze kwam zichzelf even later op een politiebureau melden. Hij ontkende iets met de steekpartij te maken te hebben. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

---

In Opsporing Verzocht

logo opsporing verzocht

29-3-2004. Er worden beelden getoond van jongens die op 27 november 2003 een diefstal pleegden op een computerwinkel aan de Ceintuurbaan. Ook is een man te zien die al enkele mensen gedupeerd heeft door illegaal pinpassen op hun naam te maken en geld op te nemen van hun rekening.

Lees meer...

---

Werken bij de politie Amsterdam-Amstelland?

Werken in de regio Amsterdam-Amstelland

8-12-2003. Altijd al bij de Amsterdamse politie willen werken? Dan is hier je kans. De politie Amsterdam-Amstelland is namelijk op zoek naar operationeel assistenten (VMBO-niveau) en generalisten (HAVO/MBO-niveau).

Kijk voor meer informatie snel op onze wervingspagina's.
---

Gordels om. Ook achterin

8-3-2004. Gordels zijn altijd verplicht. Ook achterin. Wilt u hierover meer weten, neem dan eens een kijkje op de "Daar kun je mee thuis komen". Ook Consument en Veiligheid heeft goede informatie over kinderzitjes- en stoeltjes.

Afgelopen weekend is een campagne gestart speciaal gericht op kinderen en het dragen van de autogordel op de achterbank: Goochem het gordeldier. Een aanrader.