persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 09-04-2004

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Donderdagmiddag is in een winkel aan de Markt een 15-jarige jongen uit Vught aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De verdachte had enkele kledingstukken weggenomen zonder deze te betalen. De Vughtenaar is overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

In een winkel aan de Hooge Steenweg zijn deze middag een 17-jarige man uit Vught en een 22-jarige man uit Schagen aangehouden. Zij hadden zojuist fotos ontvreemd. De 22-jarige man is in vreemdelingenbewaring gesteld. Tegen de Vughtenaar is proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen-
In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Luyckershofke in Rosmalen een 38-jarige man uit deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

BEDRIJFSINBRAAK

s-Hertogenbosch-
In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Schubertsingel. Daders vernielden een ruit. Uit het pand is een computer weggenomen.

AUTO-INBREKER OP HETERDAAD BETRAPT

s-Hertogenbosch-
Vrijdagochtend is op de Goudsmidstraat een 42-jarige Bosschenaar op heterdaad betrapt op het inbreken in een geparkeerd staande auto. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

WINKELDIEFSTAL

Vught-
Donderdagmiddag is in een winkel aan de Adriaan Poorterstraat een 19-jarige Bosschenaar aangehouden voor het plegen van diefstal van verschillende goederen uit een winkel. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

RADARDETECTOR INBESLAGGENOMEN

Helvoirt-
Donderdagavond is bij een snelheidscontrole met de lasergun op de N65 ter hoogte van Helvoirt een radardetector inbeslaggenomen bij een automobilist uit Haaren. Er werden bij de controle tien personen ter plaatse bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/u, terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan. In totaal werden 1200 bestuurders gecontroleerd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schijndel-
In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Duinweg een 32-jarige Bosschenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

AANHOUDING NA VERNIELING BUSHOKJE

Sint Michielsgestel-
In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie de melding dat een groep jeugd vernielingen pleegden aan een bushokje op het Petrus Dondersplein. Ter plaatse heeft de politie een 16-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

BEDRIJFSINBRAAK

Vught-
Donderdagnacht is er ingebroken bij een bedrijf aan de Moleneindplein. Er is een ruit vernield. Uit het pand is een geldbedrag ontvreemd.

MES INBESLAGGENOMEN

Uden- Donderdagavond troffen surveillerende agenten op de Mellesingel een mes aan bij een 20-jarige man uit deze plaats. De man is hierop aangehouden voor verboden wapenbezit. Na verhoor op het politiebureau kon de man met een proces-verbaal op zak weer huiswaarts keren. Het mes is inbeslaggenomen.

HUISELIJK GEWELD

Uden- In de nacht van donderdag op vrijdag is in zijn woning in Uden een 38-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn partner. De Udenaar zou haar zojuist in haar gezicht hebben geslagen en geschopt. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

BEDRIJFSINBRAKEN

Uden- Donderdagnacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Strikseweg. Een toegangsdeur werd vernield. Uit het pand werd verschillend gereedschap en computers weggenomen.

Dezelfde nacht is er ingebroken in een pand aan de Kastanjeweg. Daders wisten door middel van het verbreken van het cilinderslot van een deur het pand binnen te komen. Uit het bedrijf werd onder andere een laptop en een geldbedrag ontvreemd.

SCHOENENDIEF AANGEHOUDEN

Oss-
Donderdagmiddag is in een winkel aan het Walplein een 14-jarig meisje uit Oss aangehouden. Het meisje had schoenen weggenomen zonder deze af te rekenen aan de kassa. Er is proces-verbaal opgemaakt.

BEDRIJFSINBRAAK

Heeswijk-Dinther-
In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een pand aan de Raadhuisplaza. Het cilinderslot van de toegangsdeur is vernield. Het is nog onbekend wat er uit het pand is ontvreemd.

AUTOMOBILIST GEWOND NA AANRIJDING

Rijkevoort-
Donderdagavond is op de A73 ter hoogte van Rijkevoort een 22-jarige automobilist uit Oeffelt gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed in de richting van Cuijk achter een vrachtwagencombinatie bestuurd door een 35-jarige man uit Driesun. De automobilist kon de remmende vrachtwagen niet meer ontwijken. De 22-jarige man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.