2e persbericht van vrijdag 9 april 2004

Eindhoven 09-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bekeuringen bij verkeerscontrole

Bij een controle op de Ulenpas zijn vrijdagochtend in een uur tijd 15 bekeuringen uitgeschreven. Ze gingen naar automobilisten die vanaf de verkeerde kant de eenrichtingsweg inreden.

Helmond: Hennepkwekerij in schuur

In een schuur bij een woning aan de Jan van Goyenlaan is vrijdag een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden ongeveer 80 planten en de nodige kweekapparatuur in de schuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom was illegaal afgetapt. Er is niemand aangehouden.

Hapert: Duits meisje omgekomen bij ongeval

De 16-jarige Dinesha Wentscher uit het Duitse Oberhausen is vrijdagochtend rond 8.00 uur om het leven gekomen bij een ongeval op de snelweg A67 ter hoogte van Hapert. Ze zat in een busje dat uit de richting Eindhoven in de richting van België reed. In de bus zat verder een gezin uit het Duitse Oberhausen, bestaande uit man, vrouw en drie kinderen. Het slachtoffer was de vriendin van één van de kinderen van het gezin. Het busje werd bestuurd door de 39-jarige vader. Door nog onbekende oorzaak is de wagen bij een inhaalmanoeuvre tegen de vangrail aan de linkerkant van de weg terechtgekomen, een keer over de kop gegaan, en met de voorwielen op de vangrail tot stilstand gekomen. Het meisje was op slag dood. De andere inzittenden liepen geen letsel op. Ze zijn door Slachtofferhulp en de politie opgevangen in het politiebureau in Eersel. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Valkenswaard: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Pastoor van Vroonhovenstraat is parfum en geld weggehaald. Dat gebeurde donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur. Het is onbekend hoe de woning is betreden.

Valkenswaard: Bestelbus gestolen

Vanaf de Hazestraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een bestelbus weggehaald. Het gaat om een witte Mercedes Benz 208D met kenteken VL-61-JS.

Gemert: Rijbewijs kwijt

Een automobilist van 52 jaar uit Laarbeek is vrijdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Bij een verkeerscontrole rond 14.00 uur op de PC Hooftstraat bleek dat hij teveel had gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,65, waarna hij zijn rijbewijs moest inleveren.