Openbaar Ministerie

Breda, 9 april 2004

Meisje aangehouden voor valse bommelding ROC Tilburg



De politie in Tilburg heeft vrijdag een 17-jarig meisje aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de valse bommeldingen op het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) in Tilburg op 26 maart. Er is toen meerdere keren naar de onderwijsinstelling gebeld met de mededeling dat er ergens in de gebouwen een bom lag, maar de meldingen bleken vals. De Tilburgse minderjarige is inmiddels in verzekering gesteld.

Het Openbaar Ministerie in Breda neemt de zaak zeer serieus. Valse bommeldingen zijn niet alleen maatschappelijk ontwrichtend, ook worden veel - in dit geval jeugdige -mensen schrik aangejaagd. Dit tegen de achtergrond van de recente aanslagen in Madrid.

Na een valse bommelding moesten op drie locaties in Tilburg vele honderden leerlingen hun school verlaten. Het ging om de vestigingen Wandelboslaan, Fatimastraat en Apennijnenweg. Agenten van de Tilburgse politie doorzochten de gebouwen, maar er werd niets gevonden. Bij twee locaties konden de leerlingen na ongeveer een uur weer terug naar binnen, bij een locatie zijn de leerlingen naar huis gestuurd.