Politie Drenthe

09-04-04 vrijdagmiddag

Assen 09-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Ongeval met letsel
GIETEN - Vrijdagmiddag vond een ernstig verkeersongeval plaats op de N33 ter hoogte van Eexterzandvoort. Een 38-jarige bestuurder uit Assen kwam vanuit de richting Veendam en haalde een voor hem rijdende vrachtauto in. Nadat hij die was gepasseerd raakte hij in de slip en botste tegen de vangrail aan de rechterkant van de weg. Daarna kwam hij op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer terecht waar hij frontaal op een tegemoetkomende auto botste. Deze auto werd bestuurd door een 51-jarige man uit Wildervank. Die raakte gewond evenals zijn 45-jarige echtgenote. Zij zijn met onbekend letsel naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal overgebracht. De bestuurder uit Assen raakte licht gewond en kon naar huis. In de auto van het echtpaar zat ook hun 16-jarige dochter, zij bleef ongedeerd. De weg was geruime tijd gestremd, het verkeer werd omgeleid.

Diefstal bedrijf
EMMEN - Werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in het kantoor van een bedrijf aan de Noordbargerstraat. Er werd een steen door een raam gegooid waarna men kon binnenkomen. Er werd een laptop met een waarde van 2.500 weggenomen. Een 32-jarige man uit Emmen deed namens het bedrijf aangifte.

Grote schade aan kerkgebouw
EMMEN - Vannacht, vermoedelijk omstreeks 04.30 uur, werden elf grote ruiten ingegooid van de Ichtuskerk aan de Walstraat. Een 58-jarige vrouw deed namens het kerkbestuur aangifte. De schade wordt op 1.200 geraamd. Mogelijk zijn twee jongens getuige geweest of zelf betrokken bij deze vernielingen. Deze blanke jongens hebben een lengte van ongeveer 1.90 m, tenger postuur, kort donker haar, en beiden droegen een 3/4 donkere jas. De politie wil graag met hen in contact komen.

Kluis gekraakt
BORGER - Vannacht werd ingebroken in de bibliotheek aan de Brinkstraat. De kluis werd gekraakt waarna het geld werd weggenomen (ruim 500). Men kon binnenkomen door een raam te forceren.

Politie zoekt getuige
ERICA - Op vrijdagmiddag 2 april omstreeks 17.00 uur, werd vanaf een viaduct over de N37 een stok gegooid die op de voorruit van een vrachtauto terechtkwam. Hierdoor barstte de voorruit. De stok werd gegooid door een ongeveer 15-jarige jongen met een lichtblauw jack. Nadat hij de stok gegooid had fietste hij weg met nog een jongen en een meisje, ook 14 a 15 jaar. De chauffeur probeerde nog achter de jongeren aan te gaan maar dat lukte niet. Hij sprak daar nog met een man die het voorval gezien had. De politie wil graag in contact komen met die man. Er kan contact opgenomen worden met het telefoonnummer 0900 - 8844.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot dinsdagmorgen 13 april 08.00 uur. Telefoon 0592-361294 of 06-53238059. info@politie-drenthe.nl