Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


9 april 2004


Winkeldieven verzamelen voor E 3500,- goederen


De twee winkeldieven die de politie in Apeldoorn donderdagavond op de parkeerplaats aan de Rosariumstraat kond aanhouden, bleken een voorraad gestolen goederen ter waarde van zo'n E 3500,- in hun geparkeerde auto te hebben verzameld. Het duo, een 52 jarige man uit Arnhem en een 30 jarige vrouw uit Weesp, werden in winkel aan de Hoofdstraat betrapt bij een poging goederen weg te nemen. De verkoopster gaf een goed signalement aan de politie door, waarna een motoragent de twee traceerde op de parkeerplaats aan de Rosariumstraat. De man gooide een tas van zich af, waarin later twee gestolen lederen handtassen bleken te zitten.
Het duo werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Beiden ontkenden diefstallen en verklaarden met de trein naar Apeldoorn te zijn gekomen.
Vrijdag zette de politie het onderzoek voort en daarbij trof de politie op de parkeerplaats aan de Rosariumstraat een personenauto aan, die op naam stond van één van de twee verdachten. De sleutels daarvan had men onder de auto verstopt. In de auto werden tal van goederen aangetroffen hoofdzakelijk bestaande uit kleding en schoeisel met een totale waarde van zo'n E 3500,-
De ontvreemde goederen zijn afkomstig van winkels uit Apeldoorn en ook enkele andere plaatsen in Nederland. De politie probeert de benadeelden op te sporen aan de hand van labels en prijskaartjes. Beide verdachten blijven voor nader onderzoek ingesloten.



---- --