Titel: Pia Douwes schittert vanaf vandaag in musical Chicago op Broadway

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 09-04-2004 20:01

AMSTERDAM, 9 APRIL 2004

PIA DOUWES SCHITTERT VANAF VANDAAG IN MUSICAL CHICAGO OP BROADWAY

Gisteravond beleefde een Nederlandse musicalster voor het eerst haar première in een Amerikaanse productie op Broadway. Pia Douwes zal vanaf vandaag voor een periode van zes weken te zien zijn in de hoofdrol van Velma Kelly in de musical Chicago in het New Yorks Ambassador Theatre. Zij speelde de rol eerder in de succesvolle Nederlandse versie van Joop van den Ende Theaterproducties. Voorafgaand aan haar New Yorkse engagement stond de actrice bovendien vanaf 22 maart twee weken lang in de Londense productie van Chicago.

Voor Pia Douwes betekent het contract de erkenning van haar status als internationale musicalster. Haar carrière, die in 1987 begon met Cats in Carré en 1991 Les Misérables, kende al een aantal buitenlandse contracten (Oostenrijk, Duitsland en België). In Wenen creëerde zij de titelrol in de musical Elisabeth (1992). Deze rol nam zij ook op zich in de Nederlandse en Duitse productie. Voor de reizende productie van Fosse, een hommage aan choreograaf Bob Fosse van Chicago, repeteerde Pia Douwes met Stanley Burleson en Simone Kleinsma vorig theaterseizoen in New York onder leiding van choreografe Ann Reinking. Na deze periode in repetitiestudio's is zij nu daadwerkelijk doorgedrongen tot het Mekka van de musical.

Het vertrek naar New York betekent overigens niet dat Pia Douwes het Nederlandse musicalpubliek de rug toekeert. Van 2 tot en met 7 juni staat zij met haar collega-musicalsterren in Musicals in Ahoy', een musicalspektakel dat zich afspeelt in een decor dat verwijst naar het beroemde New Yorkse theater Radio City Music Hall. Joop van den Ende Theaterproducties paste het repetitieschema voor Musicals in Ahoy' aan om Pia Douwes in de gelegenheid te stellen op deze unieke uitnodiging in te gaan.

Bovendien zal zij volgend seizoen met Vera Mann en Stanley Burleson schitteren in Stephen Sondheims productie Passion.

In de digitale beeldbank van het ANP is een foto opgenomen van Pia Douwes.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joop van den Ende Theaterproducties, Manager Marketing & PR Suzan Bloemscheer, 020 - 3052 289 / 06 - 22 97 49 51 / suzan.bloemscheer@stageholding.nl