CDA

CDA
09-04-04
Joldersma: Zeer zware cannabis verdient predikaat harddrugs Afgelopen week ontstond discussie over het verhoogde THC-gehalte in de Nederlandse cannabis.

CDA-Kamerlid Cisca Joldersma heeft onderstreept dat het onverstandig zou zijn om de ogen te sluiten voor de mogelijke verhoogde gezondheidsrisicos die hiermee samenhangen. Als aangetoond wordt dat de sterkte van cannabis zo is toegenomen dat dit verhoogde risicos voor de gezondheid met zich meebrengt, dan moeten we er niet voor terugdeinzen om die cannabis dan als harddrugs te oormerken en behandelen, aldus Joldersma.

De CDA-fractie is er dan ook voorstander van dat het kabinet gaat onderzoeken of er sprake is van een zodanige verhoging van het THC-gehalte in de cannabis dat het opnemen op de lijst van harddrugs noodzakelijk is. Joldersma: De overheid dient een helder en eenduidig te zijn in haar signalen richting burgers. Te lang is onterecht de indruk gewekt dat softdrugs onschuldig en legaal zouden zijn. Langzaam aan stappen we terecht af van de gedoogcultuur. Daarbinnen past actie wanneer de toegenomen potentie van wat vroeger softdrugs heette, inmiddels het label harddrugs rechtvaardigt.