Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Landelijke demonstratie op 10 april tegen uitzettingen.

Op Paaszaterdag 10 april is in Amsterdam een grote landelijke demonstratie met de leuzen: "Stop de uitzettingen! Van harte pardon!". De demonstratie, die om 13 uur start, richt zich tegen het harde vluchtelingenbeleid van dit kabinet. Minister Verdonk wil de komende tijd duizenden asielzoekers, die al jaren in Nederland zijn, het land uitzetten.

In het hele land zijn er aanhoudende lokale protesten hiertegen. Ook de komende weken worden in tientallen steden in het land, nieuwe lokale protesten verwacht. Ondermeer komt er een demonstratieve bustour langs vijftien steden en zal een aantal asielzoekers een voettocht van Groningen naar Den Haag gaan ondernemen.

De landelijke demonstratie op 10 april wordt georganiseerd door platform Keer het Tij, waar bijna vierhonderd maatschappelijke organisaties bij zijn aangesloten. Het platform organiseerde na Prinsjesdag in september een demonstratie waarin 25.000 mensen meeliepen tegen de kabinetsplannen. Informatie over de actie op 10 april is te vinden op de website www.keerhettij.nl.

----------------------

Voor meer info (