MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

TMF Awards eerste namen bekend

Eerste namen bekend!
Sugababes, Blue en Kurt Nilsen treden op tijdens TMF Awards 2004

Bussum, 2 maart 2004
Zaterdag 10 april is het zover: in Ahoy Rotterdam gaat het dak er af tijdens de negende TMF Awards. Het enige Nederlandse muziekevenement dat telt is in maar liefst 40 landen te volgen, de verschillende MTV-kanalen in Europa zullen tijdens een uur durende special de TMF Awards 2004 uitzenden. Het event was binnen een half uur uitverkocht, zonder dat er ook maar iets van een line-up bekend was gemaakt. Inmiddels zijn de eerste namen bekend. Uit Engeland komen de meest succesvolle girlgroup en boyband van dit moment: de Sugababes en Blue. Ook maakt World Idol Kurt Nilsen zijn opwachting tijdens de show.

Sugababes
De Sugababes breken in 2000 door met het nummer Overload van het album One Touch. De dames zijn met zijn drieën: Keisha, Mutya en Siobhan. De roodharige Siobhan besluit de groep niet snel daarna te verlaten en haar plaats wordt ingenomen door Heidi. De tweede cd, Angels with dirty faces, is een groot succes en levert de babes hits op met nummers als Freak like me, Round round en Stronger. Hun nieuwste single heet Too lost in you en staat wederom hoog in de charts. De meiden zijn nog piepjong (de oudste is 20 jaar), maar behoorlijk ambitieus. Tijdens de TMF Awards laten ze Nederland zien wat ze in hun mars hebben!

Blue
Als Elton John je debuutalbum het beste popalbum van het afgelopen jaar noemt, doe je iets goed. Het overkwam Blue met All Rise, een album dat ze in 2000 uitbrachten. De vier aantrekkelijke heren hebben hierna nog twee albums gemaakt: One Love in 2002 en Guilty in 2003. Naast de hitsingle Sorry seams to be the hardest word met dezelfde Elton John zijn de nummers One Love en Signed, Sealed,Delivered eveneens grote hits geworden. De perfecte gast voor de TMF Awards dus!

Kurt Nilsen
Voorheen loodgieter, nu World Idol: het leven van de Noorse Kurt Nilsen is dit jaar in een stroomversnelling geraakt. De 24-jarige vader van twee kinderen was in eigen land al favoriet, maar wist ook wereldwijd te overtuigen als de hobbit met de gouden stem. Zijn single She s so high is in heel Europa een succes. Op de TMF Awards zal Kurt ook het Nederlandse publiek overtuigen van zijn talent.

In de komende weken worden nog meer acts bekend gemaakt. Tijdens het programma And the nominees are worden iedere werkdag om 19.00 uur op TMF de genomineerden in een categorie behandeld met hulp van nationale en internationale artiesten.

Voor het tweede jaar is T-Mobile de hoofdsponsor die deze waanzinnige show mogelijk maakt. Naast T-Mobile heeft ook McDonalds haar naam verbonden aan de TMF Awards 2004.

Noot voor de redactie (